«Μην τυχόν και ξανακλείσετε την αγορά» ήταν το μήνυμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη προς τον υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στο ThessToday.gr στη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε την «καταστροφή της αγοράς αν ξανακλείσουν τα μαγαζιά», με τον κ. Χρυσοχοΐδη να του απαντά ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των εμπόρων και πως η κυβέρνηση κάνει την προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανά» τα μαγαζιά. «Κάναμε προτάσεις για την αγορά της Θεσσαλονίκης και νομίζω πως κατάλαβαν ότι αν κλείσουμε καταστραφήκαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΘ, επισημαίνοντας ότι το click away δεν αποτελεί εργαλείο για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, παρά μόνο για τις πολυεθνικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα αφήσουμε έτσι τους επιχειρηματίες»

«Κάντε κουράγιο μας είπαν στη σημερινή σύσκεψη», αποκάλυψε ο κ. Φιλιππίδης, με τα κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να εκφράζουν την υποστήριξή τους στους επιχειρηματίες, καθώς τόνισαν χαρακτηριστικά ότι: «Δεν θα αφήσουμε έτσι την αγορά και τους επιχειρηματίες, θα τους βοηθήσουμε».

Το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται η αγορά σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη θα επιφέρει 110.000 «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την εικόνα που απεικονίζεται με τις ουρές έξω από καταστήματα στην Τσιμισκή και στην Ερμού, καθώς αποτελούν δύο κομβικούς δρόμους της αγοράς σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου σημειώθηκε συνωστισμός που «έκρουσε» το καμπανάκι των ειδικών. «Είχα πει και στον κ. Γεωργιάδη ότι έκανε λάθος που αποφάσισε για την αγορά βασιζόμενος στις εικόνες αυτές, ήταν λανθασμένη η απόφασή του βλέποντας αυτές τις εικόνες, δεν είναι μόνο η Τσιμισκή και η Ερμού, υπάρχουν και άλλα καταστήματα σε πιο συνοικιακές γειτονιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας ότι: «Τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη, αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις με την πανδημία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνάντηση ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι δεν θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, ζητώντας από τους κατοίκους πιστή τήρηση στα ήδη υπάρχοντα προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες στη Θεσσαλονίκη όπως του περασμένου Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης