Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Έντεκα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία που σημειώθηκε στην τράπεζα Marfin, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις (η μία εξ αυτών έγκυος) άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, ημέρα που στη Βουλή θα ψηφιζόταν το 1ο Μνημόνιο. Από νωρίς εξελίσσονταν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη διαδηλωτές συγκρούονταν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Κουκουλοφόροι εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές έφταναν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια ήταν έντονα. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία και δεν διστάσαν να βάλουν φωτιές σε κτήρια.  

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλές εστίες φωτιάς κατά μήκος της Σταδίου, της Φιλελλήνων, της Αμαλίας. Το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων πυρπόλησε ένα όχημα της Πυροσβεστικής, έχοντας απομακρύνει διά της βίας το πλήρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα είχε πυρποληθεί το κατάστημα της Τράπεζας Marfin επί της Σταδίου, αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς.

Σήμερα άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο της Marfin για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο:

 

 

Δείτε τη δήλωση του Μανώλη Μπεμπένη, εκπροσώπου εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης