Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζουν λόγω της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και τα νησιά Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από τις περιοχές του Αλίμου, της Γλυφάδας και των Αμπελοκήπων. Από τις περιπτώσεις αυτές, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά περιστατικά.

Με προβλήματα η κυκλοφορία στην Αττική

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί, καθώς η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στον Κηφισό, στη λεωφόρο Κηφισίας, στη Μεσογείων, στην Αλεξάνδρας, στην Ποσειδώνος -ιδιαίτερα από το ύψος του Ελληνικού έως τον Φλοίσβο- καθώς και στη Βασ. Σοφίας.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για την κυκλοφορία στους δρόμους από το site της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα πλοία ανοιχτού τύπου, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένοι δρόμοι είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «κατά τις βραδινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 60 συμβάντα που αφορούσαν κοπές δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα, όταν αυτά παρασύρθηκαν από ρέματα στη νότια Κέρκυρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή».

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται από χθες το απόγευμα στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στην περιοχή του Χλωμού, ενώ πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο λόγω των πλημμυρών. Αρκετές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχουν και πτώσεις βράχων σε πολλά σημεία.

Σύμφωνα με το Corfutvnews, ο δήμαρχος Νότου, Κώστας Λέσσης, έχει καλέσει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς με στόχο να ζητηθεί η βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Πολιτική Προστασία του δήμου ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της στα περιστατικά στα οποία εκλήθη. 

Λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, έλαβε την απόφαση τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός άνδρα

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα, 41 ετών, σε απόκρημνη χαράδρα σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Κορακιάνα, με τον οποίο τα μέλη των σωστικών συνεργείων έχουν συνεχή επαφή, ωστόσο η πρόσβαση στο σημείο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο άνδρας έχασε τον προσανατολισμό του το απόγευμα της Τρίτης και κοντά του βρίσκονται από χθες το απόγευμα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πεζοπόρους πυροσβέστες και διασώστες. Στο έργο των πυροσβεστών βοηθούν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από τον Διοικητή Νομού κ. Ζαμάνη, τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα.

Σε δύο σημεία έχουν πέσει δέντρα στην οδό Φελίξ Λαμέζ στην περιοχή των Καπουτσίνων, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Δέντρο έπεσε και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, με την Πυροσβεστική να σπεύδει και εκεί να ανοίξει τον επαρχιακό δρόμο.

Την ίδια ώρα πολλές είναι οι κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στο νότιο συγκρότημα, με την Πυροσβεστική να έχει συνδράμει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στη Λευκίμμη και τη Λίνια.

Στην περιοχή του Μπούκαρη μία γυναίκα φέρεται να έχει ζητήσει βοήθεια από την Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό της, το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Η βροχή έχει προκαλέσει πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Λευκίμμη αλλά και στην πόλη της Κέρκυρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι νερά έχουν μπει ακόμα και στα υπόγεια του κτηρίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας.

 

Πολλά προβλήματα στην Κεφαλονιά

Στους δρόμους βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Βαγγέλης Ανδρεάτος μίλησε για μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε το βράδυ της Τρίτης στο νησί.

«Η Φάλαρη έχει κλείσει και λόγω της νύχτας δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς. Αυτήν την ώρα όμως (12.30 μετά τα μεσάνυχτα) η περιοχή θυμίζει βιβλική καταστροφή» δήλωσε.

Η περιοχή Νύφι είναι για άλλη μία φορά αντιμέτωπη με το ρέμα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το βράδυ μηχανήματα για να απομακρύνουν τις λάσπες και να προστατεύσουν τα τρία σπίτια που υπάρχουν στο ρέμα.

 

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook του δημοτικού συμβούλου Παναγή Βανδώρου

O καιρός την Τετάρτη

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, από 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ο καιρός στην Αττική

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης