Στην υλοποίηση ενός μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που θα αφορά τόσο το πεζικό όσο και την αεροπορία και το ναυτικό προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Τις τελικές ανακοινώσεις για τα εξοπλιστικά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη του προγράμματος αναμένεται να παίξει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική στις 10 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών του Νότου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η συμφωνία με τη Γαλλία, με τις συζητήσεις να έχουν στραφεί στην προμήθεια αεροσκαφών Rafale. Πάντως το ενδεχόμενο της αγοράς φρεγατών Belhara έχει απομακρυνθεί, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις και με άλλες χώρες για την αγορά αμυντικού υλικού και αναβάθμιση υφιστάμενων όπλων.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου είναι πιθανό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει πως επίκειται πρόσληψη ΕΠΟΠ 5ετούς θητείας προκειμένου να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των ανδρών που υπηρετούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στο τραπέζι έχει τεθεί και η αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας με την ενίσχυση σε οπλικά συστήματα και εφόδια και με τελικό στόχο την ένταξη σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης