Με τις κρίσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι προ των πυλών, η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) επισημαίνει τα «καυτά» θέματα του Σώματος, «δείχνοντας» και προς τον απερχόμενο Αρχηγό αλλά και προς τον διάδοχο του.

«Ώρα για έργα και όχι για λόγια» την ώρα που «ο πυροσβεστικός οργανισμός εκπέμπει SOS» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους. «Ποιος είναι ο ακριβής προγραμματισμός για ανανέωση του προσωπικού έως και το 2030 όποτε θα αποχωρήσει σταδιακά μεγάλο μέρος αυτού; Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η κάλυψη των θεσμοθετημένων 3630 κενών οργανικών θέσεων;». Για τους επικεφαλής της  Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ όμως είναι σημαντική και η πρόθεση της νέας ηγεσίας για τους πυροσβέστες που αυτή την εποχή φοιτούν στη σχολή. «Τι είδους επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση θέλουμε, μπορούμε και σκοπεύουμε να προσφέρουμε στους φοιτούντες στις τετραετούς φοίτησης Σχολές μας αλλά και στο λοιπό προσωπικό και υπό ποιες προϋποθέσεις και ευκαιρίες;». Κάνουν αναφορά και στο προσωπικό που ήδη εργάζεται και τα τελευταία χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος, χειμώνα και καλοκαίρι. «Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν αναφορικά με την αποζημίωση της εργασίας και υπερεργασίας σε τακτική βάση; Ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα που θα λάβουν για την υγεία και ασφάλεια του προσωπικού αλλά και τη νομική θωράκισή του κατά την άσκηση του επιχειρησιακού έργου;».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ, που μέρα με την μέρα αυξάνει τα μέλη της, καταλήγει λέγοντας: «Όχι άλλος χαμένος χρόνος, όχι άλλη κούφια αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση κλπ. Οι καταστάσεις απαιτούν αναθέσμιση, άμεσες δράσεις, στιβαρές και γενναίες αποφάσεις και στρατηγικό πλάνο, απαραίτητα για τη βιωσιμότητα του οργανισμού! Τα προβλήματα είναι γνωστά, δεν μπορούμε άλλο να τους γυρίζουμε την πλάτη!». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης