Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν πριν από λίγο στο Πολυτεχνείο προκειμένου να διαλύσουν συγκέντρωση ατόμων μέσα στο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και περικύκλωσαν περίπου 50 νεαρούς που είχαν μπει μέσα στο ίδρυμα από χθες. Οι νεαροί, όταν κατάλαβαν ότι γίνεται έφοδος των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της οδού Πατησίων. Εκεί οι άνδρες της αστυνομίας τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν σε κλούβα στην οδό Τοσίτσα για να τους μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης οι αστυνομικοί, χωρίς να δώσουν άλλες εξηγήσεις, καλούσαν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερς να αποχωρήσουν από την περιοχή παρόλο που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που γίνονταν οι προσαγωγές.

Το ενδεχόμενο της επιχείρησης εκκένωσης συζητήθηκε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί και η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Πατησίων έχει σταματήσει.

Ταυτόχρονα με την επιχείρηση εκκένωσης στο Πολυτεχνείο η αστυνομία έκανε επέμβαση και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου έγιναν και προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και από τα δύο σημεία των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 92 προσαγωγές, 68 στο Πολυτεχνείο (38 γυναίκες και 30 άντρες) και 24 στην Πολυτεχνειούπολη. Όλοι, οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες από το zougla.gr, μέσα στον χώρο συγκεντρώθηκαν ομάδες νεαρών με αντικείμενο συζήτησης τους εορτασμούς.

Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν προκαλέσει καμία ζημιά εντός του χώρου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που εξασφάλισε η Ζούγκλα από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο:

 

 

 

 

 

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι αστυνομικοί καλούν τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την περιοχή, παρόλο που οι εκπρόσωποι του τύπου βρίσκονταν ήδη μακριά από το σημείο που έγιναν οι προσαγωγές. Στις διαμαρτυρίες τους ότι στο σημείο που βρίσκονται δεν ενοχλούν κανένα και ότι παρεμποδίζεται το έργο τους οι αστυνομικοί απαντούσαν μονότονα: «Περάστε απέναντι παρακαλώ, μην αλλάζετε θέμα»:

 

 

Δείτε εικόνες από τις προσαγωγές νεαρών:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης