Βρέθηκε μετά από 9 χρόνια, κρυμμένος σε ρεματιά μαζί με ένα ακόμα έργο, και παραλίγο να… χαλάσει μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη συνέντευξη Τύπου που στήθηκε με στόχο να ενημερώσει για τη μεγάλη επιτυχία αυτή της αστυνομίας, και στην οποία παρίσταντο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη.

Ο λόγος για τον πίνακα του Πικάσο,  «Γυναικείο κεφάλι», που εκλάπη από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 και εντοπίστηκε στις 28 Ιουνίου του 2021 στην περιοχή της Κερατέας, κρυμμένος, τυλιγμένος με νάιλον και σακούλες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού διατηρήθηκε λοιπόν για 9 χρόνια, στήθηκε στη συνέντευξη Τύπου δίπλα από τον έτερο κλεμμένο πίνακα του Μοντριάν. Οι πίνακες τεράστιας αξίας τοποθετήθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο και σε σημείο όπου θα τους κατέγραφαν οι φωτορεπόρτερ, όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν, αφού ο Πικάσο… γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του υπουργείου που τον είχε στήσει, έσκυψε και τον έπιασε με γυμνά τα χέρια του, και τον τοποθέτησε στο ίδιο σημείο.

Δείτε το βίντεο της γκάφας, όπως το μετέδωσε το BBC:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχετικό δημοσίευμα του BBC, με τίτλο «Ο ανακτημένος πίνακας του Πικάσο γλιστράει στο πάτωμα»:

Το δημοσίευμα του BBC που συνοδεύεται από το βίντεο αναφέρει:

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Pablo Picasso είναι να τον ρίξετε – ειδικά έναν που έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια. Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο κλάπηκε από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας το 2012, μαζί με τον Ανεμόμυλο του Μοντριάν. Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όταν συνέβη αυτό. 

Μάλιστα, το «γλίστρημα» του Πικάσο, βρέθηκε στην αρχική σελίδα του BBC:

“Viral” η γκάφα στο υπουργείο – Χαμός στο Twitter – «Τρολάρισμα» από εταιρείες

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση έχει κατακλύσει τα social media, με το Twitter να παίρνει «φωτιά» από τις αναρτήσεις για την πτώση του πίνακα, κερδίζοντας στο περιστατικό μία θέση στα trends της πλατφόρμας, με το hashtag #Πικασο…

Στο «παιχνίδι», μάλιστα, μπήκαν και διάφορες εταιρείες, κάνοντας χιουμοριστικές αναρτήσεις διαφημίσεων για τα προϊόντα τους, βασιζόμενες στο συμβάν με τον πίνακα του Πικάσο.

«Στηρίζουμε ό,τι έχει αξία», λέει η γνωστή αλυσίδα «Πλαίσιο»:

Η αλυσίδα καταστημάτων επίπλων, “IKEA”, δίνει… ιδέες με ένα ράφι στήριξης κορνίζας:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης