Οι «αντιφασίστριες-αντιφασίστες από τα ανατολικά» ανέλαβαν με κείμενο τους την ευθύνη της χθεσινής επίθεσης εναντίον συγκεντρωμένων του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», στην Ηλιούπολη. 

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση του φορέα στο πρώην δημαρχείο Υμηττού, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, 50 άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, δημιουργώντας ένταση και συμπλοκές.  Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης, ενώ οι άγνωστοι διέφυγαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο που καταγράφηκε από τη στιγμή της επίθεσης και από όσα επακολούθησαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση (στα κεφαλαία) για το συμβάν:

«ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ <<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>> ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΦΩΝΑΖΩΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ <<ΑΝΤΙFA>>.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ.

Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΑΔΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ <<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>> ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΡΟ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.ΗΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ <<ΑΝΤΙFA>> ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΙΑΙΗ ΑΠΕΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ <<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>>.

ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ <<Ε.ΣΥ.>> ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΕΙ.
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ <> ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ».

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Αλέξανδρος Μεταξάτος, γενικός γραμματέας του φορέα, δήλωσε στο zougla.gr για την επίθεση:

«Μετά από 200 επιθέσεις σε γραφεία του φορέα, δύο δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του Αρτέμη Σώρρα, και μετά το χθεσινό γεγονός, ζητάμε από τη Δικαιοσύνη επίσημα να μάθουμε επιτέλους ποια είναι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση που κινείται τόσο ελεύθερα μέσα στην πατρίδα μας, ποιοι είναι αυτοί που φωνάζουν συνθήματα “να πεθάνει ο Έλληνας”, αλλά στις πορείες τους φυλάει η αστυνομία. Από που χρηματοδοτούνται, και πώς δεν έχει γίνει ποτέ ούτε μία σύλληψη μέχρι τώρα». 

Η ανάληψη ευθύνης

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την επίθεση:

«Σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου, πληροφορηθήκαμε πως η Ελλήνων Συνελευσις προγραμμάτιζε εκδήλωση στις 18.00 στο δημαρχείο Υμηττού. Αντανακλαστικά, ένα σώμα περίπου 70 ατόμων μαζεύτηκε και κατευθύνθηκε προς τα εκεί με σκοπό να ακυρώσει την εκδήλωσή τους. Πορευτήκαμε όλες και όλοι μαζί προς το σημείο, και φτάνοντας εκεί έγινε μία μικρή συμπλοκή μαζί τους.

Ανοίχτηκε ένας πυροσβεστήρας, αυτοί κλειδώθηκαν μέσα στο δημαρχείο, εμείς πήραμε πανό, σημαίες και άλλο από το υλικό τους και αποχωρήσαμε φωνάζοντας αντιφασιστικα συνθήματα. Στις γειτονιές μας δεν χωράει η σκατοψυχία του εθνικισμού όπως και αν εκφράζεται, από τους «ψεκασμένους» της Ε.ΣΥ και το παραστρατιωτικό «ΟΔΕΥΩ», μέχρι τους φασίστες της ΧΑ.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

αντιφασίστριες-αντιφασίστες από τα ανατολικά»

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης