Η εκ των υστέρων αυτοψία που διεξήχθη στον χώρο των δύο γεωτρήσεων στην Επανωμή από τις αρμόδιες αρχές κατέληξε σε καθησυχαστικά πορίσματα τα οποία δεν συνάδουν με την επικινδυνότητα της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ειδικός επί των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και βασικός συντελεστής των γεωτρήσεων αυτών Παντελής Παπάζης μιλώντας στη zougla.gr αμφισβητεί τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι «ελεγκτές» που προχώρησαν σε αυτοψία εκ των υστέρων βέβαια και με τα από τις αποκαλύψεις της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τα πρωτοσέλιδα της zougla.gr.

Ο κ. Παπάζης διερωτάται για το πώς είναι δυνατόν να έχουν σφραγιστεί και μάλιστα αποτελεσματικά οι αναμονές των γεωτρήσεων για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου, οι οποίες φέρουν βαλβίδες από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα των βαλβίδων αυτών.Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι το 2006 αγγλική εταιρεία απυθύνθηκε στους τότε υπουργούς Σιούφα και Σαλαγκούδη για την εκμεταλλευση του δήθεν σφραγισμένου με τσιμέντο κοιτάσματος…


Ανεξάρτητα από την «αυτοψία» η οποία δεν καθησυχάζει κανέναν ο κ. Παπάζης εκλήθη να καταθέσει την άποψή του στον αρμόδιο πταισματοδίκη μετά τη διαταγή για διεξαγωγή προκαταρτικής έρευνας από τη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προκαταρτική αυτή έρευνα είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων από τις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» και των ερωτημάτων που προκλήθηκαν από τις καταγγελίες του κ. Παντελή Παπάζη.

Εν αναμονή της κατάθεσης του ειδικού επί των υδρογονανθράκων ο κ. Παπάζης μιλά στη zougla.gr και αποδομεί το πόρισμα της αυτοψίας των αρμοδίων αρχών.

Ακούστε τι είπε στη zougla.gr ο Παντελής Παπάζης:

Τι λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ:

«Με αφορμή χθεσινό έγγραφο του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης αναφορικά με την ασφάλεια του κοιτάσματος φυσικού αερίου της Επανομής, δόθηκε εντολή από το ΥΠΕΚΑ για άμεση αυτοψία των δύο σφραγισμένων γεωτρήσεων φυσικού αερίου.

Συγκροτήθηκε εξαμελές κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από στελέχη του ΥΠΕΚΑ των ΕΛΠΕ, και του ΙΓΜΕ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, τις παραπάνω εγκαταστάσεις για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων, μετρήσεων και δειγματοληψιών, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαρροή αερίου και αν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια των εν λόγω εγκαταστάσεων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος διαφυγής αερίου και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Τις επόμενες δύο ημέρες θα ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης