Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια από τα άτομα που διαμένουν εκεί διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες κράτησης, αλλά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην προώθηση των διαδικασιών για να φύγουν προς το εσωτερικό της χώρας, προκάλεσαν καταστροφές σπάζοντας τζάμια, ενώ έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας ρούχα κι άλλα υλικά σε δύο οικίσκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΚΥΤ φυλακίου, ενώ ειδοποιήθηκε παράλληλα η Πυροσβεστική Ορεστιάδας για να σβήσει τη φωτιά.

Στο σημείο έφτασαν επιπλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να συνδράμουν την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη για την επιβολή της τάξης.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι διαμένοντες στο Κέντρο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης και κράτησης, που είναι όχι απλώς προβληματικές, αλλά αρκετά δύσκολες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν συχνά ότι υπάρχει υπερδιπλάσιος αριθμός ατόμων στο ΚΥΤ του Φυλακίου και πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης και κατ’ επέκταση λύσης των προβλημάτων.

Πηγή: evros-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης