Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η ιστοσελίδα voria.gr, αναφέρει ότι οι φοιτητές θέλησαν να παραδώσουν τα ψηφίσματα των σχολών στον διοικητή της Διμοιρίας που λένε ότι δεν δέχονται την ύπαρξη ματ και αστυνομικών εντός του ΑΠΘ. Τότε κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να κολλήσουν τα ψηφίσματα στις ασπίδες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε μικρή ένταση με τους αστυνομικούς να μην δέχονται να… θυροκολληθούν στις ασπίδες τα ψηφίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το grtimes.gr, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

Οι αστυνομικοί όπως θα δείτε και στο βίντεο του grtimes, «ψεκάζουν» με χημικά τους διαδηλωτές, ενώ ορισμένοι τους χτυπούν με τα γκλομπ. Οι μάχες σώμα με σώμα κράτησαν για λίγα λεπτά. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, έγιναν τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Αμέσως μετά οι φοιτητές συνέχισαν την κινητοποίησή τους, μπροστά από τη σχολή Γεωπονίας – Δασολογίας.

Γρ. Ζαρωτιάδης: Θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της  Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, δήλωσε από πλευράς του ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ζήτω από την κυβέρνηση τουλάχιστον να αναβάλλει κατ’ αρχάς την εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου νόμου».

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης