Επιβεβαιώθηκαν 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 19:11
Επιβεβαιώθηκαν 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταμετρήθηκαν 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου, από τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κανένας νέος θάνατος δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο ενώ από τα 28 συνολικά νέα κρούσματα τα:

13 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 

1 είναι εισαγόμενο κρούσμα από ασθενή που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο 

7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Σερρών 

3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου 

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας και

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα με καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.486 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).


Σημ.: Οι στήλες στο Διάγραμμα 1 εκφράζουν τον αριθμό νέων κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος, και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των κρουσμάτων

Από το σύνολο των 3486 κρουσμάτων, 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1922 (55.1%) είναισχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμαυπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, μεβάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικία του ασθενούς

 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, σταεργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολοτων δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 325.451 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5570(1.7%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 27416 (8.4%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 54 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 19:35