Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ενώ έχει προκαλέσει ιδιαίτερο θόρυβο το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό τεσσάρων αστυνομικών σε αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και μετά το συμβάν με μέλη της ομάδας Ρουβίκωνα που εξέτασαν τις ταυτότητες αστυνομικών στον δρόμο, ένα τρίτο βαρύ περιστατικό έρχεται να επιβαρύνει το κλίμα που κυριαρχεί στα Σώματα Ασφαλείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία μετά τον εντοπισμό μίας σακούλας η οποία περιείχε γκαζάκια, κροτίδες και ένα μπουκάλι βενζίνη στην περίφραξη δίπλα στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό καθώς στο σημείο αυτό στο οποίο εντοπίστηκαν τα παραπάνω επικίνδυνα υλικά βρίσκεται ο όρχος της ΔΙΑΣ Πειραιά, δηλαδή ο τόπος που είναι συγκεντρωμένα όλα τα περιπολικά και οι μηχανές της υπηρεσίας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, κάποιος ή κάποιοι προσέγγισαν βραδινές ώρες την περίφραξη του πάρκινγκ των αστυνομικών οχημάτων και έκοψαν με κόφτη τα σιδερένια κιγκλιδώματα. Κάτι όμως τους απέτρεψε να συνεχίσουν και αποχώρησαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα του βραδινού σκοπού ο οποίος, αφού ανέλαβε βάρδια, έκανε έναν κύκλο γύρω από τον όρχο και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο της περίφραξης υπήρχε τρύπα.

Δίπλα στην τρύπα εντοπίστηκε, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr, η σακούλα με τα γκαζάκια, τις κροτίδες και τη βενζίνη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η καλή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σακούλα, κάτι που μαρτυρά ότι είχε αφεθεί πολύ πρόσφατα στο σημείο.

Στο σημείο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε συνδεσμολογία την παρέλαβαν από το σημείο και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για την λήψη τυχόν αποτυπωμάτων και ιχνών γενετικού υλικού.

Ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης ή οι δράστες να ετοιμάζονταν να χτυπήσουν ακόμη και την ημέρα που εντοπίστηκε η σακούλα (το Σάββατο βράδυ), να τρόμαξαν όμως από τον σκοπό και να αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα υλικά τους.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως τόσο το Αρχηγείο όσο και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου τη θέση του όρχου της ΔΙΑΣ Πειραιά καθώς, όπως λένε, βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο αφού είναι προσβάσιμος από πολλά σημεία.

«Δεν μπορεί ο όρχος να συνεχίζει να βρίσκεται στο λιμάνι. Πετούν πέτρες από τη γέφυρα, μπορούν να μπουν από το πλάι ή ακόμα και από πάνω. Η θέση που σταθμεύονται τα περιπολικά και οι μηχανές θα πρέπει να αλλάξει άμεσα καθώς οι αστυνομικοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν το θέμα εκ νέου» υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια με τον πιθανό στόχο να μην έχει αποσαφηνιστεί πλήρως. Ήδη διενεργείται ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό και θα αναλυθούν και τυχόν υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενους χώρους, μήπως καταφέρουν οι Αρχές να εντοπίσουν τους κατόχους αυτών των αντικειμένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης