Οι λαθρέμποροι και λιανοπωλητές λαθραίων τσιγάρων στη Στουρνάρη «εργάζονται» ανενόχλητοι. Τα βαποράκια ηρωίνης και κρακ στην Τοσίτσα και γύρω από την ΑΣΟΕΕ πουλούν την πρέζα χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Μία απλή βόλτα στις 22.00 το βράδυ από την πλατεία Εξαρχείων μέσω Μπουμπουλίνας και Σπυρίδωνος Τρικούπη μέχρι το Πεδίον του Άρεως και γύρω από την ΑΣΟΕΕ αρκεί ώστε ο πολίτης να συλλάβει τη σφαιρική εικόνα από το τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Η ηρωίνη «κυλά» ανενόχλητη, τα λαθραία τσιγάρα πωλούνται σαν σε περίπτερο και βεβαίως ο τζίρος καλά κρατεί.

Κατά τα άλλα, οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και πολλά 24ωρα επεμβαίνουν στα Εξάρχεια, προφανώς με άλλους στόχους. Η στρατηγική τους αφορά αποκλειστικά στις καταλήψεις και στην απόδοση των κτηρίων αυτών στους ιδιοκτήτες. Μέχρι στιγμής η «λεία» περιορίζεται στη μεταγωγή προσφύγων και μεταναστών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη και σε διάφορες δομές φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή τα ΜΑΤ επενέβησαν στην κατάληψη του VOX, στην πλατεία Εξαρχείων. Έπεσαν δακρυγόνα και χημικά ακόμη και μέσα στο κτήριο που ήταν γεμάτο κόσμο. Ένας τραυματίας χτυπημένος στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Γυαλιά-καρφιά η προθήκη του VOX, σμπαράλια η γυάλινη πόρτα.

«Τα ΜΑΤ ήρθαν για να μείνουν στην πλατεία» κραυγάζουν οι αστυνομικοί συντάκτες από τα τηλεοπτικά δελτία, μεταφέροντας προφανώς μηνύματα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Όπως προαναφέρθηκε, στόχος είναι βασικά οι καταλήψεις κι όχι οι κούτες των παράνομων τσιγάρων που κρύβονται κάτω από τις βαριές μεταλλικές σχάρες στα ρείθρα της Στουρνάρη, ούτε και τα ναρκωτικά που πωλούνται με τη μέθοδο του σούπερ μάρκετ, από τα βαποράκια, που ως εκ θαύματος όλα φέρουν το ίδιο όνομα «Τζο».

Τι ακριβώς συνέβη στο VOX

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ στο VOX βρισκόταν σε εξέλιξη bazaar – φεστιβάλ στην πλατεία, ενώ εντός του κτηρίου διεξαγόταν συζήτηση κατά των ναρκεμπόρων. Λόγω των δύο αυτών εκδηλώσεων οι ναρκέμποροι και τα βαποράκια εκδιώχθηκαν από την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους τα βαποράκια έσπασαν παρακείμενα αυτοκίνητα. Κάπως έτσι άρχισε η κόντρα με τα ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένα σε μικρή απόσταση. Εντός του κτηρίου VOX τα αίματα είχαν ανάψει κατά των ναρκεμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί έσπασαν τη γυάλινη προθήκη του VOX και έριξαν χημικά και δακρυγόνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από πολίτες με την επίθεση των ΜΑΤ στο VOX:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης