Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία «Αθηνά» εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους την Πέμπτη (7-10-2021) στα δυτικά, των οποίων η ένταση θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, σήμερα, Τετάρτη (6-10-2021) από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Βόρειου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη (7-10-2021) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, καθώς και η Δυτική και η Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι η Βορειοδυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (8-10-2021) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική) και από το μεσημέρι, βαθμιαία, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Επίσης, έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουν η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια, οι Δυτικές και Βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικότερα για την Αττική, αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, την Παρασκευή (8-10-2021), από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης