Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε τη Δευτέρα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ που κρατείται από παραμονές Χριστουγέννων για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ο Εφραίμ ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους επικαλούμενος αφενός προβλήματα υγείας και αφετέρου ζητήματα ουσίας, αφού, όπως υποστηρίζει είναι αθώος.

Ο ηγούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αναφέρει επιπλέον πως δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ έχει και γνωστή διαμονή. Δίνει έμφαση επίσης στα στοιχεία της δικογραφίας που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν αποδεικνύουν την ενοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αίτηση θα κρίνει τελικά η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία είχε την άποψη κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ηγούμενου πώς θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Ήδη πάντως, η δικογραφία υποβλήθηκε σε εισαγγελέα Εφετών ο οποίος θα μελετήσει την αίτηση και θα προτείνει προς την ανακρίτρια η οποία και θα αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται, ότι αντίθετη άποψη με την κ. Καλού είχε εκφράσει ο εισαγγελέας Εφετών Π.Ματζούνης ο οποίος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος ο ηγούμενος Εφραίμ με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση ανά δύο εβδομάδες σε αστυνομικό τμήμα). Τη διαφωνία αυτή κλήθηκε να λύσει το Συμβούλιο Εφετών που συντάχθηκε με την άποψη της κ. Καλού δείχνοντας το δρόμο της φυλακής για τον ηγούμενο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης