Zougla newsroom

Τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια είναι προϊόν της νόμιμης υποκλοπής κατόπιν εντολής εισαγγελέα των συνδιαλέξεων μεταξύ του εφοπλιστή, εκδότη και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με συνεργάτες του. Οι νόμιμες υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν από την ΕΥΠ για να διευκολύνουν το ανακριτικό έργο στην υπόθεση των στημένων του ποδοσφαίρου. Ωστόσο μία δεύτερη ματιά ή ακρόαση, κατέδειξε πώς ορισμένοι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί και για άλλες ποινικές υποθέσεις όπως επί παραδείγματι η υπόθεση NOOR1 με τους 2,1 τόνους συν 900 κιλά ηρωίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που το ηχητικό αυτό υλικό από τους κοριούς της ΕΥΠ έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο στη δίκη που διεξάγεται αυτήν την περίοδο σε δεύτερο βαθμό και αφορά στην υπόθεση NOOR1.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο μεταξύ των άλλων εξαιρετικά σοβαρών στοιχείων που προκύπτουν για τις δύο μεγάλες ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έρχονται στην επιφάνεια και στοιχεία που καταδεικνύουν την γενικότερη κοινωνική αντίληψη του εφοπλιστή και των συνεργατών του, φίλων και κολλητών του, δικηγόρων, εισαγγελέων και υπουργών που είναι σε επαφή μαζί του.

Κάποιοι διάλογοι αποκαλύπτουν σοβαρά ποινικά αδικήματα στα οποία υποπίπτουν πολύ γνωστά και ενεργά πρόσωπα που παίζουν σοβαρό (κατά τεκμήριο) ρόλο στην κοινωνία. Ρόλο πολιτειακό, ρόλο στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης. Γνωστός ποινικολόγος «στήνει» ραντεβού μεταξύ του εφοπλιστή και ενός εισαγγελέα φερ’ ειπείν έτσι για να υπάρξει γνωριμία. Πρόκειται για σοβαρό παράπτωμα εκ μέρους του νομικού. Σε άλλη συνομιλία, ανώτερο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Υπουργός του Κώστα Καραμανλή, αγαπημένο παιδί της οικογένειας και στυλοβάτης του Ιδρύματος Καραμανλή, βουλευτής Πειραιά, ακούγεται να συνδιαλέγεται για την αποφυλάκιση κατάδικου με εμπλοκή εισαγγελέα.

Υπόθεση 1η

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχεται τηλεφώνημα από τον γνωστό ποινικολόγο Θέμη Σοφό. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι ενδεικτικός. Ο σεβασμός του δικηγόρου προς το πρόσωπο του εφοπλιστή είναι διάχυτος κατά τη συνομιλία. Το ύφος είναι σχεδόν υπαλληλικό. Δεν είναι σε καμία περίπτωση  επαγγελματικό που να αρμόζει σε έναν γνωστό νομικό των αθηναϊκών δικανικών κύκλων. Ο εφοπλιστής βεβαίως απαντά στον ενικό.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ;

ΘΕΜΗΣ: ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ο ΘΕΜΗΣ Ο ΣΟΦΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΘΕΜΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ;

ΘΕΜΗΣ: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΚΑΛΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΑΣ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ

ΘΕΜΗΣ: ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ISLAND ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ

ΘΕΜΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΩ  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΚ ΕΝΤΑΞΕΙ

ΘΕΜΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΟΚ ΘΑ ΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.

ΘΕΜΗΣ: ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΟΚ

ΘΕΜΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ,ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από την τηλεφωνική επικοινωνία

 

Υπόθεση 2η

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας, βουλευτής Πειραιά, πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή δέχεται τηλέφωνο από τον εφοπλιστή. Η κουβέντα αφορά την αποφυλάκιση κάποιου με παρέμβαση δικαστικού παράγοντα. Την εξυπηρέτηση βεβαίως έχει αναλάβει ο Αρβανιτόπουλος, ο οποίος και διεκπεραιώνει την υπόθεση. Η δουλειά έχει γίνει. Οι εξηγήσεις θα δοθούν μετά και κατ’ ιδίαν.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΕΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΕ..ΕΕ ΤΟ ΕΞΗΣ..ΜΕ ΠΗΡΕ, ΕΙΔΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝΑ  ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ. ΛΟΙΠΟΝ…ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΙΦΕΡΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ… ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΧΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ Ε;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑΙ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ  ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ Ε;

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: ΝΑΙ,ΝΑΙ. ΘΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΕΙ ΑΥΡΙΟ. ΘΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:ΕΝΤΑΞΕΙ,ΕΝΤΑΞΕΙ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΚ.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΓΙΝΕ.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από την τηλεφωνική επικοινωνία

 

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε εμπλοκή θεσμικών παραγόντων, ενός πολιτικού, καθηγητή Πανεπιστημίου, στελέχους κόμματος σε υπόθεση αποφυλάκισης όπου υφίσταται προσωπική παρέμβαση. Ο άνθρωπός αυτός είναι ο Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Στην προηγούμενη υπόθεση υπάρχει άμεση εμπλοκή δικηγόρου ο οποίος φέρνει σε επαφή έναν επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ΠΑΕ του οποίου η εμπλοκή τουλάχιστον σε μία υπόθεση (Στημένα του Ποδοσφαίρου) είναι γνωστή, με κάποιον εισαγγελέα. Ο λόγος που στήνεται η επαφή είναι για να υπάρξει γνωριμία.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους αυτές τις συνομιλίες εδώ και χρόνια. Διερωτάται ο αφελής πολίτης γιατί οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες και δεν κινήθηκαν για να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους. Και οι δυο υποθέσεις είναι η ίδια η επιτομή της διαπλοκής. Αναμένουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ακόμη έστω και ψίχουλα φιλότιμου σε αυτήν την Πολιτεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης