Αιχμές για την Πυροσβεστική από τον δήμαρχο Ραφήνας - Διαψεύδει τον Νίκο Τόσκα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 20:58
Αιχμές για την Πυροσβεστική από τον δήμαρχο Ραφήνας - Διαψεύδει τον Νίκο Τόσκα
Αιχμές για την Πυροσβεστική και τον τρόπο που έδρασε στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική άφησε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς, επιτέθηκε και κατά της κυβέρνησης αναφέροντας πως έχει τις δικές της ευθύνες ενώ έκανε λόγο για «συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων που άφησαν τον κόσμο να καεί χωρίς να τον προειδοποιήσουν».

«Προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες αυτοί που τις έχουν για να πάνε σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής» είπε αναφερόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Αυτοί που φταίνε ήταν εκείνοι που ήταν ανεπαρκείς. Δεν μας δόθηκε καμία σύσταση εκκένωσης. Και να μας δινόταν, δεν ήμαστε αρμόδιοι όταν φεύγει η φωτιά από ένα Δήμο».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ραφήνας διέψευσε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη λέγοντας: «Ο κ. Τόσκας είπε πως ενημερωθήκαμε για εκκένωση. Αυτό είναι ψευδές. Είναι όλα καταγεγραμμένα» δήλωσε και πρόσθεσε «ο πρώτος άνθρωπος που πήρα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης αλλά ήταν εκτός».

«Δεν είχα αρμοδιότητα να δώσω εντολή για εκκένωση» επεσήμανε και εξέφρασε φόβους για αύξηση των νεκρών λέγοντας: «Σας λέω από την αρχή ότι θα είναι τριψήφιο το νούμερο, γιατί ήμουν μέσα στη φωτιά. Βρέθηκε άλλος ένας νεκρός πριν από λίγο. Όλοι οι αγνοούμενοι φυσιολογικά δεν είναι εν ζωή, εκτός αν δεν έχουν ταυτοποιηθεί κάποιοι νεκροί και κλείσει ο κατάλογος με ταυτοποίηση κάποιων ανθρώπων που αγνοούνται και τους βρουν ότι είναι μέσα στους νεκρούς. Αν ο αριθμός των νεκρών με τον αριθμό των αγνοουμένων είναι προσθετικός, είναι πάνω από εκατό».

Δείτε όσα είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, 21:02