Σε φρούριο έχει μετατραπεί η πρωτέυουσα σήμερα λόγω της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως έχει γίνει γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν πλήρης ανάπτυξη περίπου 5.000 αστυνομικών, ελικόπτερα αλλά και drone.

Σύμφωνα με  πληροφορίες οι Αρχές επιστρατεύουν και 6 Αίαντες οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει ένταση. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί, η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα  τόσο για το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων όσο και επεισοδίων. Οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι του zougla.gr βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνα προκειμένου να μεταδίδουν ότι συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Βασικό σημείο ενδιαφέροντος παραμένουν τα Εξάρχεια και συγκεκριμένα η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλα).Οι αστυνομικοί πρόκειται να κάνουν σαρωτικούς προκειμένου να εξακριβώνουν εάν τα άτομα που κυκλοφορούν έχουν στείλει το σχετικό sms και εάν έχουν πάνω τους τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, τόσο για τις 11 το πρωί όσο και για τις 2 το μεσημέρι. Επίσης πολλοί δικηγόροι δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλα άτομα, υπογράφουν κείμενο καλέσματος για απότιση τιμής στον τόπο της δολοφονίας.

Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν τα παρακάτω καλέσματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με  το σχέδιο, οι Αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ενώ το δεύτερο τετράγωνο  περικλύει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη και Αραχώβης. Τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ θυμίζουν εκείνα που είχαν τεθεί σε ισχύ για το Πολυτεχνείο.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Ήδη έχει εκδοθεί από το πρωί του Σαββάτου η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη για την απαγόρευση συναθροίσεων, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η απαγόρευση ισχύει για σήμερα, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και προβλέπει πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 €.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων αναφέρει:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Κλειστοί επτά σταθμοί του Μετρό

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια των μέτρων και του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ., κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι , Βικτώρια και Σεπόλια, στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης