Φωτογραφίες-βίντεο: Χάρης Γκίκας

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στις 20:30 απόψε στην είσοδο κτηρίου στην οδό Τάκη 6 στου Ψυρρή, στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και στην οποία παλαιότερα ήταν μέτοχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες τοποθετήσαν γκαζάκια έξω από τα γραφεία της εταιρείας με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές εξαιτίας της έκρηξης ενώ προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο του κτηρίου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι πως αποχωρεί από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Zeus + Dione. 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που τα γραφεία της επιχείρησης αυτής δέχονται εμπρηστική επίθεση, καθώς αντίστοιχη είχε συμβεί πάλι τον Φεβρουάριο του 2018, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Σύμπραξη αμετανόητων αναρχικών»..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

 

 

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε, επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκε φωτιά και υλικές ζημιές. Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο κράτος Δικαίου» προσθέτει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης