Zougla Newsroom 

Την εφαρμογή της απόφασης 822/22 του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οι διάφορες εταιρίες διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης κατασχέσεων θα ζητήσει την Τρίτη 16/1 ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης, στην εκδίκαση της υπόθεσης του επιχειρηματία Νίκου Σγούτα ο οποίος χάνει το ακίνητο του παράτυπα, από μια εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι όσα γράφονται στα διάφορα σάιτ περί του αντιθέτου είναι αναληθή όπως προκύπτει μετά από έρευνα που ο ίδιος έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως η «Ζούγκλα» πριν από μερικές μέρες είχε αναδείξει πως η εταιρεία – φάντασμα του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου, εμπλέκεται σε παράτυπους πλειστηριασμούς.

Σε νέες του δηλώσεις ο γνωστός νομικός αναφέρει: «Μένουμε λοιπόν, στην απόφαση 822/22 σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οι διάφορες εταιρίες διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως οι Sepal, Intrum, Do Value, να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης πλειστηριασμών. Επιτρέπεται μόνο για τα ξένα funds που έχουν ως έδρα πόλεις σε χώρες του εξωτερικού».

Παράλληλα, ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης προσθέτει: «Μέσα στις επόμενες δύο -τρείς μέρες ως πρόεδρος των δανειοληπτών θα επικοινωνήσω με την κ. Τζαβέλα Δημαρά για να μου διευκρινίσει, αν έχει διοχετεύσει η ίδια θετική εισήγηση για τις τράπεζες στα διάφορα μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά αυτές τις εταιρίες διαχείρισης ληξιπροθέσμων οφειλών. Με βάση την έρευνα που κάναμε η εισηγήτρια κ. Τζαβέλα Δημαρά, δεν έχει κάνει καμία τέτοια εισήγηση γιατί απαγορεύεται να το κάνει μετά την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής Δικονομίας από την 1-1-2016. Άρα λοιπόν, όσα γράφονται στα διάφορα σάιτ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιμένουμε την αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Φιντιρίκου

Ακολούθως ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης επισήμανε ότι η αυριανή υπόθεση που θα εκδικαστεί στο κτήριο 6 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είναι ακόμη μια στην οποία δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

«Θέλουμε να συνδέσουμε όλα τα παραπάνω με την αυριανή υπόθεση εναντίον ενός πλειστηριασμού κατά επιχειρηματία πελάτη μας, που έγινε από την εταιρία Elnivo του κ. Φιντιρίκου, η οποία είναι ακριβώς ίδια με τα προαναφερθέντα. Θέλουμε να ανατρέψουμε τον πλειστηριασμό που γίνεται με επισπεύδουσα μια ξένη εταιρία ονόματι Sepal. Λέμε ότι το ακίνητο του πελάτη μας, δεν έπρεπε να βγει καν στον πλειστηριασμό από την εν λόγω εταιρεία γιατί δεν οφείλουμε σ’ αυτή.  Βρέθηκε μετά η εταιρεία Elnivo του κ. Φιντιρίκου, αγόρασε το ακίνητο, κι εμείς κάνουμε αύριο ανακοπή για να γυρίσει στην πρότερη κατάσταση και να μην χάσουμε το ακίνητό μας. Ευελπιστούμε ότι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, θα αποφασίσει υπέρ μας και θα επικυρώσει την απόφαση 822/22, ακυρώνοντας την προηγούμενη απόφαση. Παράλληλα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Φιντιρίκου για να υποβάλλουμε ερωτήσεις στον ίδιο σχετικά με την επιχείρηση του Elnivo, για την οποία ερευνούμε αν εφαρμόζει όσα αναφέρει το καταστατικό της κι αν υφίσταται, γιατί έχουμε την πληροφόρηση πως είναι ανενεργή. Είμαστε όλο αγωνία αν ο πρωτοδίκης θα εφαρμόσει αύριο την απόφαση 822/22 του Αρείου Πάγου». 

Ακούστε το ηχητικό με τα λεγόμενα του δικηγόρου Γιώργου Μπαρτζώκη:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης