Ένα νέο κορίτσι, η Γεωργία Μπίκα, ανήμερα της περασμένης Πρωτοχρονιάς, προσήλθε στην Ελληνική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλει το ότι, όντας ανήμπορη να αντιδράσει λόγω μέθης (είτε από κατανάλωση αλκοόλ είτε γιατί της έβαλαν ένα ειδικό χάπι στο ποτό), έπεσε θύμα βιασμού μετά από ένα πάρτυ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, από γόνο πλούσιας οικογένειας. Μιας οικογένειας που είναι μέσα στις πέντε πρώτες πρώτες στην Ελλάδα που πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί αντί να την παραπέμψουν αμέσως στον αρμόδιο ιατροδικαστή για γυναικολογική εξέταση, λήψη αίματος και ούρων, αδρανούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως δια μαγείας όλα σταματούν. Η ιατροδικαστής εξέτασε την κοπέλα το επόμενο βράδυ! Ούρα λήφθηκαν μετά από 17 ώρες με ουροσυλλέκτες που αγόρασε η ίδια η Γεωργία από εφημερεύον φαρμακείο! Αίμα δε λήφθηκε καθόλου!

Ο δικηγόρος – καθηγητής, που ανέλαβε την υπεράσπισή της, την εγκαταλείπει αμέσως και όλων το μυαλό κάπου πάει. Ο μεγαλοδικηγόρος, υπερασπιστής των κατηγορουμένων, φροντίζει να διενεργήσει την προανάκριση ένας αστυνόμος της προσωπικής του επιλογής. Γνωστός στην Αστυνομία της πόλης για το ύποπτο παρελθόν του. Είναι αυτός που έπαιζε πολλές χιλιάδες ευρώ στο Καζίνο των Σκοπίων. Είναι αυτός που επιτέλους ερευνάται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Να δούμε πως θα αποδείξει την άνετη ζωή του. 

Αυτός ο αστυνόμος βοηθάει στο να στηθεί ένα σκηνικό υπέρ των κατηγορουμένων. Με μάρτυρες και στοιχεία. Ως και οι κάμερες του ξενοδοχείου βρέθηκαν χαλασμένες για εκείνες τις ώρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση χρεώνεται στην Εισαγγελέα κ. Κλιάμπα, εκτός άλλων και μέλους του ΔΣ του σωματείου Ένωση Εισαγγελέων. Με μια πρωτοφανή σε μέγεθος και επιθετικότητα πρότασή της, αποφαίνεται ότι η Γεωργία είπε ψέματα. 

Οι συνάδελφοί της όμως ήξεραν τι έγινε και η κ. Κλιάμπα πήρε αυτό που της άξιζε: Στις εκλογές που έγιναν πριν λίγες ημέρες για ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ΔΕΝ εκλέχτηκε. Οι συνάδελφοί της ΔΕΝ την τίμησαν. Ξέρουν αυτοί.

Οι δικηγόροι της Γεωργίας αντιλαμβάνονται ότι κάτι στραβό έγινε στην προανάκριση. Απευθύνονται αμέσως στον αρμόδιο για θέματα Διαφάνειας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Φλωρίδη. Πριν αυτός προλάβει να πάρει το έγγραφό τους, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καμηλάρης του το αφαιρεί. Ο κ. Φλωρίδης διαμαρτύρεται έντονα. Σε λίγα λεπτά του επιδίδεται έγγραφο από τον κ. Καμηλάρη. Παύεται από Εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα Διαφάνειας!

Από κοντά και η Ένωση Εισαγγελέων. Βγάζει ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές ότι ο Εισαγγελέας Διαφάνειας είναι αναρμόδιος να ελέγξει τη διαφθορά. Το τερμάτισαν. Αρμόδιος είναι ο Αθλητικός Εισαγγελέας!

Οι δικηγόροι της Γεωργίας υποβάλλουν αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών για άσκηση έφεσης κατά του αθωωτικού βουλεύματος. Η υπόθεση χρεώνεται σε Εισαγγελέα του «κλίματος» του Προϊσταμένου. Η αίτηση απορρίπτεται!

Ο νέος δικηγόρος της Γεωργίας κ. Διαλυνάς (μακάρι να αναλάμβανε εξ αρχής την υπόθεση) καταθέτει εμπεριστατωμένη αίτηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάει την αναίρεση του βουλεύματος. 

Η υπόθεση χρεώνεται στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζήση. 

Τώρα, δεν θέλουμε να υπονοήσουμε κάτι, αλλά έπρεπε πάλι να ανατεθεί σε Εισαγγελέα εκ Θεσσαλονίκης; Θα μπορούσε να ανατεθεί και σε γυναίκα Ανώτατη Εισαγγελέα. Από αυτές που κοσμούν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Να δούμε αν καταλάβαινε αυτή η Εισαγγελέας αν η Γεωργία παραπατούσε επειδή ήταν σε κατάσταση μέθης ή επειδή φορούσε ψηλοτάκουνα!

Και η αίτηση αυτή απορρίφθηκε. Όλα έγιναν καλά!

Τώρα απομένει για την άτυχη Γεωργία ο δρόμος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Όσο για την ελληνική Δικαιοσύνη;

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης