Η κακοκαιρία χτύπησε την Κέρκυρα - Ποτάμια οι δρόμοι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 21:23
Η κακοκαιρία χτύπησε την Κέρκυρα - Ποτάμια οι δρόμοι

Καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στην Κέρκυρα, όπως άλλωστε είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία.

Ήδη αρκετές περιοχές κυρίως στο κέντρο αλλά και δρόμοι σύμφωνα με το corfutvnews.gr, έχουν πλημμυρίσει.

Η πυροσβεστική υπηρεσία παρενέβη σε τρεις περιπτώσεις για την άντληση υδάτων σε Σαρόκο, Σιδάρι και Πυργί αλλά και σε Δασιά και Μον Ρεπό για την  κοπή δέντρων.  Ωστόσο πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν σε δρόμους στη Σπηλιά, την παλιά πόλη και τη Γαρίτσα, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ πλημμύρισαν και επαρχιακοί δρόμοι. Επίσης υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετά σημεία του νησιού.
 

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι «φούσκωσαν» στη Σπηλιά έξω από το Μαύρο Γάτο, στον κόμβο της παραλιακής προς την τάφρο του Νέου Φρουρίου αλλά και έξω από το αεροδρόμιο για περίπου μία ώρα, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν για απαντλήσεις στην Πλατεία Σαρόκου, τη Δασιά και το Σιδάρι αλλά και για να απομακρύνουν έναν πεσμένο κλώνο δέντρου στο δρόμο έξω από το Μον Ρεπό.

Μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε σημεία του δημοτικού φωτισμού, προκάλεσε η βροχή, ωστόσο, σε γενικές γραμμές ευτυχώς το κύμα της κακοκαιρίας για την ώρα δεν έχει προκαλέσει μεγάλους πονοκεφάλους στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Πυροσβεστική, Αυτοδιοίκηση και σώματα ασφαλείας παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδείξεις που έχει δώσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΜΥ δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας απομακρύνεται σιγά σιγά από το νησί των Φαιάκων.

Πηγή: corfutvnews, ΕΡΤ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 22:33