Στους δρόμους ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3) εκατοντάδες πολίτες στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τις αδικοχαμένες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές έστειλαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: «ποτέ ξανά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να σχηματίζουν ένα νέο μεγάλο ποτάμι οργής. Συμβολικά, οι μαθητές τοποθετήθηκαν στην κορυφή της πορείας, χαράζοντας τον δρόμο που ακολούθησε το πλήθος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές πέταξαν στους δρόμους τυπωμένα εισιτήρια της Hellenic Train, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πάνω στα οποία υπήρχε η ένδειξη «Χωρίς επιστροφή», με κεφαλαία κόκκινα γράμματα. 

Με συνθήματα όπως «πάρε με όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ», «μια όμορφη μάζα σιδηρών νόμων της αγοράς, εμπορευμάτων και ιδεολογημάτων, από όπου θα πρέπει να ανασυρθούν άνθρωποι και να ζήσουν», «πόσες ζωές ακόμη;», «η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», «πάμε και όπου βγει», «όταν φτάσεις πάρε με», και «είστε δολοφόνοι είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές» οι διαδηλωτές προχώρησαν στην ειρηνική πορεία τους. 

 

 

Πηγή: xanthinea.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης