«Η αιμοδοσία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πράξεις εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα αιμοδοσίας στο ΟΑΚΑ, διαβεβαιώνοντας ότι η περιφέρεια κάνει ό,τι είναι δυνατόν να υπάρξει προσφορά αίματος κατά την παρούσα υγειονομική κρίση.

Η δράση διοργανώθηκε από την περιφέρεια, τον ΣΚΑΙ, τον ΕΕΣ, την ΠΟΣΕΑ και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Η λήψη έγινε από το προσωπικό του ΕΕΣ και του νοσοκομείου Γεννηματά, όπου και θα διατεθούν οι φιάλες αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδικασία παρίσταντο επίσης, ο διοικητής του ΕΕΣ, Α. Αυγερινός, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μ. Αγγελόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο γεν. διευθυντής του ΟΑΚΑ Κ. Χαλιορής και ο Α’ προπονητής καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ, Η. Παπαθεοδώρου. Τον συντονισμό της είχε η ειδική συνεργάτης ‘Αθλησης του περιφερειάρχη, Χ. Γαλανοπούλου.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας σε αυτήν την εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι «η αιμοδοσία αποτελεί μία προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος».

Από την πλευρά του, ο Α. Αυγερινός ευχαρίστησε την περιφέρεια για τη συμβολή της στην προσπάθεια εξασφάλισης αίματος, καθώς, όπως είπε, αυτή την περίοδο η εθελοντική αιμοδοσία έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα διότι πολλοί πολίτες, λόγω πανδημίας, φοβούνται να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. «Είναι ανάγκη να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και για το λόγο αυτό προσκαλούμε όλους τους πολίτες στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΣ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης