Βαριές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας 38χρονος προπονητής κωπηλασίας σε ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία που έκαναν εναντίον του μία 15χρονη αθλήτρια του και οι γονείς της.

Την Παρασκευή, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βιασμό κατ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου  που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε γενετήσιες πράξεις από ενήλικα στον οποίο του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει και να τον φυλάσσει ,πρόκληση τρόμου και ανησυχίας με την επίμονη  παρακολούθηση και την επιδίωξη διαρκούς τηλεπικοινωνιακού μέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφιάλτης του κοριτσιού όπως καταγγέλλεται στη μήνυση που κατέθεσε η 15χρονη και αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» ξεκινά τον Ιούλιο του 2021 και ενώ όλη η ομάδα βρίσκεται σε προετοιμασία για τους προκριματικούς αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρέμω…»

Ο προπονητής καλεί την αθλήτρια στο δωμάτιό του για να δούνε όπως της είπε βίντεο για να της δώσει την τακτική του αγώνα. Εκεί θα την πλησιάσει για πρώτη φορά παίζοντας τον… ερωτευμένο .Το κορίτσι φεύγει τρομοκρατημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ κλειδώθηκα μέσα στο δωμάτιό μου και όλο το βράδυ δεν μπορούσα να σταματήσω να τρέμω. Δεν κοιμήθηκα καθόλου και εμφανίστηκα την επόμενη ημέρα στους αγώνες σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τελικά δεν κατάφερα να προκριθώ, μένοντας μακριά από τις επιδόσεις μου» αναφέρει χαρακτηριστικά το κορίτσι.

Λίγους μήνες μετά η συμπεριφορά του προπονητή προς το κορίτσι θα γίνει ακόμα πιο επιθετική. Την τραβά με βίντεο την ώρα της προπόνησης ενώ όπως περιγράφεται στη μήνυση «μου έκανε συχνά σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση, το σώμα μου, ενώ κάποια στιγμή σχολίασε ότι μεγάλωσε το στήθος μου, σχόλια ασυνήθιστα για προπονητή που με έφεραν σε δύσκολη θέση και προσπαθούσα να μην δώσω συνέχεια, ενώ δεν τα ανέφερα σε κανέναν».

Ο προπονητής  θα καταφέρει να βρεθεί μόνος με το κορίτσι και  προχωρά σε ασελγείς πράξεις: «Έσκυψε μπροστά μου και άρχισε να με φιλάει. Εγώ είχα «παγώσει» και είχα τρομάξει με την ενέργειά του αυτή. Στην κυριολεξία, τα έχασα, μη μπορώντας να αντιδράσω και άρχισα να τρέμω.  Όταν τον ρώτησα τί κάνει και του έδειξα ότι έτρεμα και βίωνα μία μικρή κρίση πανικού, αυτός με ρώτησε αν είμαι καλά και εγώ δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω και είχα κοκαλώσει. Εκείνος συνέχισε να με ξαναφιλάει».

Το κορίτσι αρχίζει να ζει εφιάλτη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τον προπονητή της ο οποίος λειτουργεί βάσει σχεδίου .Από τη μία της στέλνει ερωτικά μηνύματα και από την άλλη προσπαθεί να τη μειώσει δημόσια για τις αθλητικές της επιδόσεις.

Το σχέδιο του είναι καλά στημένο και την οδηγεί το σπίτι του με το πρόσχημα ότι θέλει να πάρει κάτι… Τα όσα περιγράφονται στη μήνυση προκαλούν ανατριχίλα καθώς προχωρά σε βιασμό. Το κορίτσι είναι σε πανικό και κλαίει συνεχώς .Τα λόγια της στις δικαστικές αρχές δείχνουν και το πως το βίωνε:

 «Έμεινα μόνη μου στο σπίτι και σκεφτόμουν ότι ήθελα να πεθάνω γιατί δεν ήξερα πώς θα έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Το κορίτσι θα ζήσει κατ επανάληψη τον εφιάλτη όπου αρχίζει και έχει εκρήξεις θυμού και να έχει χαμηλές επιδόσεις. Ο προπονητής αρχίζει να την παρακολουθεί ενώ επιχειρεί και να τη χτυπήσει. Χρησιμοποιεί εφαρμογές στο διαδίκτυο και της στέλνει άσεμνες φωτογραφίες. Η 15χρονη επιχειρεί να μην έχει επαφή μαζί του και εκείνος γίνεται πιο πιεστικός.

 «Την ίδια περίοδο αποφάσισα να μιλήσω στον πατέρα μου και του είπα «δεν ξέρεις τί έχει συμβεί, θέλω να πεθάνω». Τότε ο πατέρας μου αναστατώθηκε και μου είπε να του μιλήσω ελεύθερα και ότι είναι πρόθυμος να με ακούσει, τί είναι αυτό που μου συμβαίνει, ωστόσο εγώ δεν ήμουν ακόμη έτοιμη να αφηγηθώ όλα όσα μου είχαν συμβεί. Την ίδια περίοδο άρχισαν να με πιάνουν κρίσεις πανικού και μπροστά στους γονείς μου που προσπαθούσαν να με βοηθήσουν χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τί μου συμβαίνει και κόντευαν να τρελαθούν».

Το κορίτσι αντιλαμβάνεται ότι ο προπονητής της την παρακολουθεί παντού και αποφασίζει να μιλήσει αρχικά σε μία φίλη της και στη συνέχεια σε ψυχολόγο η οποία αντί να τη βοηθήσει την χαρακτήρισε…ανεύθυνη. Ο προπονητής θα συνεχίσει να την παρενοχλεί ενώ φίλοι του κοριτσιού λαμβάνουν από ψεύτικα προφίλ υβριστικά μηνύματα για εκείνη. Λίγες ημέρες αργότερα θα παραδεχθεί στην ίδια ότι εκείνος τα έστελνε γιατί είχε πάθει…εμμονή μαζί της. Η 15χρονη θα τα αποκαλύψει όλα στη μητέρα της:

 «Οι γονείς μου έπεσαν από τα σύννεφα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν και εξοργίστηκαν μαζί του γιατί τον θεωρούσαν άνθρωπο έντιμο και σοβαρό και υπεράνω πάσης υποψίας. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας οι δύο πρώτοι από εμάς καλέσαμε τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να αναζητήσουμε βοήθεια και συμβουλευτική καθοδήγηση για τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε».

Ενημερώνεται η ομάδα η οποία και απολύει τον προπονητή, ενώ του ζητήθηκε να μην πλησιάζει τους χώρους του Ομίλου σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Αυτό που έγινε γνωστό μετά την αποκάλυψη των όσων αρρωστημένων έκανε ο προπονητής στην 15χρονη είναι ότι είχε ανάλογο περιστατικό σε νησί με ανήλικη αθλήτρια του.

Παρά την απαγόρευση να μην την πλησιάζει εκείνος συνέχιζε να την παρακολουθεί:

 «Ο πατέρας μου τον βρήκε έξω από τον Όμιλο και τον έπιασε από τον γιακά και του είπε «κοπρίτη, κάθαρμα, θα σε βάλω φυλακή» και αυτός έλεγε «σας παρακαλώ, μην μου κάνετε μήνυση, δεν θα το ξανακάνω». Με τη επέμβαση κάποιων περαστικών το περιστατικό έληξε και ο μηνυόμενος απομακρύνθηκε από το σημείο».

Ο προπονητής μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του θα περιμένει τώρα να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή που θα αποφασίσει αν θα τον στείλει στη φυλακή ή όχι. Επιπλέον η οικογένεια της αθλήτριας θα μηνύσει την ψυχολόγο καθώς δεν τη βοήθησε όταν αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωνε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης