Ηράκλειο: Δύο αεροδιακομιδές νεογέννητων σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, 02:16
Ηράκλειο: Δύο αεροδιακομιδές νεογέννητων σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία
Δύο αεροδιακομιδές νεογέννητων με σοβαρά προβλήματα υγείας, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα από το Ηράκλειο προς την Αθήνα και από τη Ρόδο προς το Ηράκλειο.

Η μία αφορούσε σ’ ένα νεογέννητο 20 ημερών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και κρίθηκε από τους γιατρούς πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και η δεύτερη αφορούσε σ’ ένα βρέφος λίγων ωρών που μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειo.

Έτσι, μετά από συντονισμό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας, που μετέφερε δυο ασθενείς από την Πάρο στην Αθήνα, προσγειώθηκε στο Ηράκλειο και παρέλαβε το 20 ημερών νεογέννητο, το οποίο είχε μεταφερθεί στο αεροδρόμιο από το ΕΚΑΒ με την κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», για να διακομισθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Επίσης, λίγο μετά τις 7 το βράδυ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, νεογνό μόλις λίγων ωρών από τη Ρόδο, όπου στο αεροδρόμιο το ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με την κινητή μονάδα, το παρέλαβε και το μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, 02:16