Tο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης που έδινε τις εντολές για τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και τις αιματηρές επιθέσεις σε όλη τη χώρα είχε συγκροτηθεί από το αρχηγό της Χρυσής Αυγής και άλλα πρώην 6 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικαστές ομόφωνα υιοθέτησαν τα συμπεράσματα για τον εγκληματικό χαρακτηρα της Χρυσής Αυγής στα οποία είχε καταλήξει το βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, παραπεμποντας 68 κατηγορούμενους σε δίκη, εκ των οποίων τους 65 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για διεύθυνση αυτής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι 50 κατηγορούμενοι και μόνο για 15 έκρινε ότι πρέπει να αθωωθούν. 

Εξ αυτών οι 7, πρώην μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ, κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση της Οργάνωσης. Προκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 

Οι υπόλοιποι 11 πρώην βουλευτές και οι δυο πυρηναρχες  Νίκαιας και Περάματος καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Με την ίδια κατηγορία ένοχοι κρίθηκαν και οι δολοφόνοι του 25χρονου Σ. Λούκμαν, δύο εκ των εμπλεκόμενων στην επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια», ένας από την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και ο πυρηνάρχης της ΧΑ στην Ιεράπετρα που έχει καταδικαστεί για επίθεση σε πακιστανούς εργάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη όσον αφορά στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2021.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης