Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Έφερε μαζί του μαχαίρι και, όταν έφθασε στο σπίτι που βρισκόταν η πρώην γυναίκα του, αντιλήφθηκε ότι δύο πόρτες ήταν κλειδωμένες. Τις έσπασε, πέρασε μέσα από ένα κενό στα κάγκελα και άρχισε αμέσως να σπέρνει τον θάνατο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα λόγια περιγράφουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr τις κινήσεις και την ψυχολογική κατάσταση του 31 ετών άνδρα που το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου εισέβαλε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στη Μακρινίτσα και, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, τη μαχαίρωσε στον λαιμό.

Η γυναίκα φώναζε «βοήθεια, έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει την τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας», ενώ ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. Μέσα στο σπίτι, εκτός από την πρώην σύντροφό του Κωνσταντίνα Τ., βρισκόταν και η μητέρα της, την οποία ο άνδρας τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.

Τα δύο θύματα του φονικού - Φωτογραφία:  thenewspaper

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις κραυγές της μάνας άκουσαν γείτονες, που ειδοποίησαν τον 30χρονο αδελφό της κοπέλας Γιώργο. Ο 30χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας ένα ξύλο για να αποτρέψει τον πρώην γαμπρό του. Ωστόσο ο δράστης τού χίμηξε μπήγοντάς του το μαχαίρι στην καρδιά, με αποτέλεσμα να πέσει και αυτός νεκρός.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο zougla.gr πως ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε για κάποιο διάστημα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με αποτέλεσμα η πρώην σύντροφός του να κάνει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα.

«Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί ένα παιδί και βρισκόταν σε διάσταση από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι τους και πήγε στο πατρικό της στο Πήλιο γιατί δεν άντεχε τη συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχολογική φύσεως και είχε κακοποιητική συμπεριφορά. Αυτό ήταν που τον εξόργισε» σημείωσαν χαρακτηριστικά. 

H 28χρονη με τον δράστη - Φωτογραφία: e-thessalia

Μετά το μακελειό, ο δολοφόνος τράπηκε σε φυγή. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε με κατεύθυνση προς το σπίτι του, σε ένα άλλο χωριό του Πηλίου.

Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, καθώς και στις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να «χτενίσουν» την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του. 

Πράγματι, λίγο μετά τις 21:00, ο 31 ετών δράστης εντοπίστηκε να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά. Ξεκίνησε καταδίωξη και όχημα της Ασφάλειας κατάφερε να του κλείσει τον δρόμο. Ωστόσο εκείνος εμβόλισε το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα.

Οι αστυνομικοί στις 21:25 τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ βρέθηκε μέσα στο όχημά του και το μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησε τα δύο άτυχα αδέλφια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης