Σφίγγει ο κλοιός για ακόμη έναν ηθοποιό, τον πέμπτο κατά σειρά που βρίσκεται στο «στόχαστρο» για βιασμούς, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εις βάρος του Λάμπρου Φιλίππου. Πρόκειται για ηθοποιό που έκανε καριέρα στις ΗΠΑ αλλά πρόσφατα επέστρεψε μόνιμα και πάλι στην Ελλάδα, ο οποίος διώκεται για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Η δίωξη αφορά τέσσερις καταγγελίες γυναικών, μεταξύ των οποίων μια ηθοποιός και η αδελφή της, η οποία μάλιστα αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της, μη αντέχοντας άλλο τον εφιάλτη που βίωνε. 

Το «ντόμινο» των αποκαλύψεων για τη δράση του ηθοποιού, η οποία φαίνεται ότι ήταν μακρόχρονη, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών εις βάρος του, οδήγησαν τον εισαγγελέα στην άσκηση της ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σεξουαλικά εγκλήματα του κατηγορουμένου φέρονται να έχουν διαπραχθεί από το 2008 έως το 2015. Οι καταγγελίες εις βάρος του πολλές, καθώς, εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες βρίσκεται πια κατηγορούμενος, και άλλες γυναίκες, περισσότερες από τέσσερις, έχουν καταθέσει για την κακοποιητική συμπεριφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων, που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Εις βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από συνολικά τέσσερα θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, δύο εκ των οποίων ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό, η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό, και την αδελφή της. Σε αυτήν οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο, με την αδερφή της ηθοποιού να ισχυρίζεται ότι, εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε, τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της! «Είμαστε, δε, βέβαιες ότι κατά τη διάρκεια της προδικασίας και οπλισμένες με θάρρος και κουράγιο από τη δική μας εναρκτήρια δικαστική ενέργεια, θα εμφανιστούν να καταθέσουν ενώπιόν σας όλα τα θύματα, ξεδιπλώνοντας τις εγκληματικές συμπεριφορές του εγκαλούμενου και εξιστορώντας τα όσα βίωσαν στα χέρια του, ικανοποιώντας δίχως τη συναίνεσή τους τις ανώμαλες επιθυμίες του…», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη μήνυσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρότερη αδελφή της ηθοποιού υποστηρίζει, μάλιστα, πως ο κατηγορούμενος την περίοδο που κακοποιούσε σεξουαλικά την αδερφή της βίαζε και εκείνη. Επίσης, όπως λέει, η ψυχολογική πίεση που υφίστατο την οδήγησε τον χειμώνα του 2012 να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, πηδώντας από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου του σπιτιού της. Ισχυρίζεται ότι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αδερφής της, η οποία την έβαλε στο μπάνιο προκειμένου να την ηρεμήσει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, όμως, η γνωριμία με τον ηθοποιό πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2008. Στην Αθήνα. Εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος 27. «Διατηρούσε σχέση με την αδελφή μου και εκείνη την ημέρα μάς είχε καλέσει στο σπίτι του για να μας κάνει το τραπέζι. Εκείνη την περίοδο είχα ψυχολογικά προβλήματα και αναζητούσα την αποδοχή του περίγυρού μου. Ο εγκαλούμενος έδειξε από την αρχή ότι επιθυμούσε να με γνωρίσει και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Με εξέπληξαν οι ερωτήσεις του για το εάν έχω αγόρι και εάν έχω φιλήσει ποτέ. Όταν του έδωσα αρνητική απάντηση, εκείνος έδειξε ικανοποίηση και χαρά» υποστηρίζει.

Ακολούθησαν ακόμη δύο μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης