Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, με τους ισχυρούς ανέμους και τις σφοδρές καταιγίδες να προκαλούν κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και ακυρώσεις πτήσεων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκε κατολίσθηση στο περιφερειακό οδικό δίκτυο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στους Καρουσάδες, ενώ περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, που έπεσαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή Κανόνι. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στο Θέατρο Μον Ρεπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί, μετά τις 21:30, σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις αναχώρησης για το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Τουρνάς. Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας, σε συνάντηση που είχε μαζί του, «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΠΕ Κέρκυρας, ενώ ειδική μνεία έγινε στην πυροπροστασία της Παλαιάς Πόλης και στον ειδικό εξοπλισμό ο οποίος απαιτείται, καθώς και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΥ Κέρκυρας».

 

Φωτογραφίες: startmediacorfu.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης