Η ευλογία των ζώων στον Ιερό Ναό Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, αναβιώνει την Τρίτη (4/10), το απόγευμα,  καθώς σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Το συγκεκριμένο έθιμο στην Κέρκυρα, χάνεται στα βάθη των αιώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστοί, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, θα πάρουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια, σκυλάκια, γατάκια, ακόμη και πτηνά και θα τα πάνε στον Άγιο Φραγκίσκο, για να πάρουν την ευλογία του και να έχουν υγεία.

Η τελετή, γίνεται παρόντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικού Διαχειριστή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, π. Γεώργιου Αλτουβά, μετά το πέρας της Λειτουργίας, στο προαύλιο του ομώνυμου καθολικού ναού στην Κέρκυρα, που θεωρείται μία από τις πιο ιστορικές και αρχαιότερες εκκλησίες του νησιού, καθώς έχει ζωή από τον 13ο αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή μορφή του ιερού ναού, στον ρυθμό της μονόκλιτης βασιλικής καθαγιάστηκε την 17η Σεπτεμβρίου 1621 από τον αρχιεπίσκοπο Benedetto Bragadino.

Το έθιμο της ευλογίας των ζώων στην Κέρκυρα, αναβιώνει κάθε 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία τον ανακήρυξε ως προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος.

Πηγή: corfustories

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης