Βρέθηκε σώα η Ρηνιώ από την Κίναρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 17:24
Βρέθηκε σώα η Ρηνιώ από την Κίναρο

Μετά από τρία 24ωρα αγωνίας εντοπίστηκε η μοναδική κάτοικος της Κινάρου.

H Ρηνιώ δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά της από τη Δευτέρα το βράδυ, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι συγγενείς της. Πάντως, την Πέμπτη βρέθηκε και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες που έφτασαν με super puma στο νησί. Το ελικόπτερο θα επιστρέψει στη βάση του, ενώ μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στην Κίναρο ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων.

Η κόρη της Ρηνιώς στο zougla.gr: «Έχω να επικοινωνήσω με τη μητέρα μου από τη Δευτέρα»

Για την αναζήτηση της μοναδικής κατοίκου του νησιού είχε αναφερθεί το zougla.gr νωρίτερα σε πρωτοσέλιδό του.

Πιο συγκεκριμένα, η Ακάθη Κατσοτούρχη, η κόρη της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ανέφερε ότι η μητέρα της δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής εδώ και τρεις ημέρες.

Η κα. Κατσοτούρχη ανέφερε ότι η εξαφάνιση της μητέρας της πιθανόν να οφείλεται στις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, οι οποίες επηρεάζουν τα συστήματα επικοινωνίας.

«Μπορεί να έχει κοπεί το ρεύμα ή να μην έχει τηλέφωνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε την επικοινωνία. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται για τόσες ημέρες. Συνήθως η επικοινωνία χανόταν για μία ημέρα και μετά το πρόβλημα λυνόταν», σημείωσε.

Η κυρία Κατσοτούρχη πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή αλλά και με το Λιμεναρχείο Λέρου. «Με ενημέρωσαν πως, όταν οι συνθήκες φτιάξουν, θα σταλεί είτε ελικόπτερο, είτε σκάφος του Λιμενικού. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως από χθες βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της γυναίκας. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα αποστολή με Super Puma, που μετέφερε και δυνάμεις στο νησί.

Να σημειωθεί πως στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 18:32