Βαριές… καμπάνες περιμένουν όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές κάνουν περιπολίες σε δρόμους και χωριά της Κρήτης πραγματοποιώντας ελέγχους για να διαπιστώσουν αν οι ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων, αλλά και επιχειρηματίες τηρούν το μέτρο για κλειστά τα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σε επίπεδο Ηρακλείου έχουν ήδη βρεθεί έξι παραβάτες οι οποίοι συνελήφθησαν και δικάστηκαν στο Αυτόφωρο με βαριές… ποινές.

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή με τις αρχές να περνούν… χειροπέδες σε έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου, καθώς κι έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα που δεν πήραν στα σοβαρά τα μέτρα για το κλείσιμο των καταστημάτων που είχε λάβει η κυβέρνηση και σηκώθηκαν το πρωί ανοίγοντας κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με το δικαστήριο να τους καταδικάζει σε έναν χρόνο φυλάκισης και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν άλλες δύο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη στούντιο τατουάζ κι έναν ιδιοκτήτη καφενείου που επίσης ήρθαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης.

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε νέα σύλληψη και συγκεκριμένα σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας. Οι αρχές εντόπισαν ένα καφενείο ανοιχτό με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μήνες με αναστολή.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλο το νησί, ενώ την ίδια ώρα οι αρχές κάνουν ελέγχους σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας των πολιτών.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης