Τουλάχιστον δύο κρούσματα κορωνοϊού και έξι αστυνομικούς σε καραντίνα, άφησε πίσω της η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τέθηκε και αυτός σε καραντίνα αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα!

Τα κρούσματα αυτά, σύμφωνα με το astinomiko.gr, προκάλεσαν συναγερμό και στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν ήρθαν λόγω των μέτρων ασφαλείας του ξένου επισήμου σε στενή επαφή με τους Ρώσους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 26 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα, και ενώ είχε επιστρέψει στη Μόσχα, ανακοινώθηκε επίσημα πως τίθεται σε καραντίνα γιατί είχε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, αναφέρουν πηγές ενημέρωσης στο astinomiko.gr, στους αστυνομικούς που επιστρατεύτηκαν για τα μέτρα ασφάλειας του ξένου επίσημου, τόσο στο ξενοδοχείο Hilton, όπου διέμεινε, όσο και στις επαφές του, δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα, ούτε υποψία κρούσματος.

Προφανώς, λένε οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, χρειάστηκε να περάσουν οι συγκεκριμένες ημέρες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα στους δύο Έλληνες αστυνομικούς, κάτι φυσικά που προκάλεσε την καραντίνα στους συναδέλφους τους με τους οποίους είχαν άμεση επαφή, τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Λαβρόφ, όσο και στις υπηρεσίες τους στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτίμηση στελεχών της Κατεχάκη είναι πως είχε νοσήσει κάποιο από τα μέλη της ασφάλειας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, και αυτός ήταν και ο λόγος που τέθηκε και ο ίδιος την επόμενη ημέρα της επίσκεψης σε καραντίνα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία και στη φρουρά του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να υποβληθούν σε τεστ όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τη ρωσική αποστολή, χωρίς όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: astinomiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης