Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Χαρμόσυνα τα νέα από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται η άτυχη 8χρονη η οποία δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα σε χωριό της Βοιωτίας, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της ανήμερα του Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο Alpha, οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν σιγά-σιγά το παιδί, το οποίο βρισκόταν σε καταστολή από το Πάσχα. Η 8χρονη φαίνεται πως ανταποκρίνεται. Την Παρασκευή το πρωί η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της κι έπιασε σφιχτά το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση.

«Εφόσον η βελτίωση είναι προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου να απαλλαγεί από την καταστολή και να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Αλεξία μας άνοιξε τα μάτια της, έσφιξε δυνατά το χέρι της μητέρας της, για πρώτη φορά νιώθουμε χαρούμενοι, έπιασαν τόπο οι προσευχές μας» είπε περιχαρής και με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Αλεξίας. «Θέλω να το πείτε. Να αλλάξει τώρα ο νόμος, να μην περάσει άλλος γονιός αυτό που περνάω εγώ τώρα» ανέφερε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, προσθέτοντας πως ζητεί την «παραδειγματική τιμωρία» του ανθρώπου που πυροβόλησε.

 

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια στις 3/5 ο 54χρονος, από το όπλο του οποίου «έφυγε» η σφαίρα και τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές Θήβας.

Στον 54χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε έπειτα από οργανωμένο σχέδιο των αστυνομικών της Βοιωτίας από την πίσω πόρτα της αστυνομικής διεύθυνσης στη Θήβα όπου και κρατούνταν, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο για την απολογία του.

Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι. Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν «οδηγό» του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης