Για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων κατοίκων από τον σεισμό στις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειάς Θεσσαλίας και του υπουργείου Υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των ανθρώπων που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα από τις ζημιές.

Ήδη χθες κατέφθασαν τα πρώτα τροχόσπιτα στη περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία των υποδομών από τους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ώστε να μπορέσουν να εγκατασταθούν και οι μεγαλύτεροι οικίσκοι που αναμένονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε Δαμάσι Τυρνάβου και Μεσοχώρι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με ευθύνη των δήμων διαμορφώνονται συγκεκριμένες εκτάσεις γης, ενώ προχωράει και η διαδικασία κατασκευής υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, αλλά και ηλεκτροδότησης των εκτάσεων αυτών όπου θα εγκατασταθούν οι οικίσκοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό όταν ολοκληρωθούν οι προεργασίες από τους δήμους, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στις περιοχές θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 100 οικίσκοι και τροχόσπιτα για την φιλοξενία των ανθρώπων που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται σε σκηνές.

Παράλληλα συνεχίζεται και ο έλεγχος από του υπ. Υποδομών των κτηρίων στις πληγείσες περιοχές, στους δήμους Λαρίσης, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας. Οι έλεγχοι μέχρι χθες αργά ολοκληρώθηκαν σε 1.800 κτήρια, εκ των οποίων 898 σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται και η τροφοδοσία των περιοχών αυτών με τρόφιμα, αλλά και εμφιαλωμένο νερό, καθώς επίσης και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και κουβερτών, υπνόσακων για την προστασία των κατοίκων, καθώς αναμένεται και επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Στις περιοχές από την πρώτη στιγμή επιχειρούν αρκετές εθελοντικές οργανώσεις, που προσφέρουν βοήθεια στους σεισμόπληκτους κατοίκους, ενώ συνεχίζεται με ένταση και η διενέργεια rapid test από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλους τους ανθρώπους για τον έλεγχο και την προστασία από τον κορωνοϊό.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης