Η εκτόξευση του αριθμού των περιστατικών κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα, με τα περιστατικά να κυμαίνονται μεταξύ 25.000 – 30.000, ακύρωσε την 3η Ιανουαρίου ως ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων.

Έτσι, από αύριο στις 6 το πρωί η εστίαση και η διασκέδαση θα λειτουργούν έως τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους, σε τραπέζια έως έξι ατόμων και χωρίς μουσική. Εξαίρεση αποτελεί η βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν στις 2 τη νύχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αύριο το πρωί επίσης θα εφαρμοστούν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους εργαζομένους στην εστίαση.

– Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ δεν θα επιτρέπεται διασκέδαση για ορθίους. Επίσης, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται έως 6 άτομα. Σε περίπτωση πάντως που δεν τηρούνται οι οδηγίες, θα σταματήσει και η μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Περιορισμός παρακολούθησης στα γήπεδα σε ποσοστό 10% και ανώτατο όριο ατόμων τα 1.000. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

– Τηλεργασία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό 50%.

– Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε ότι στις απαγορεύσεις συμπεριλαμβάνονται οι κάθε είδους εκδηλώσεις που θα γίνονται σε υπαίθριους ή σε κλειστούς χώρους και θα έχουν χαρακτήρα πάρτι επί πληρωμή. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη: 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης