Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι εφοριακοί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, 17:17
Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι εφοριακοί

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το μεσημέρι το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την πορεία της υγείας των τριών εφοριακών, δύο γυναικών και ενός άνδρα, που τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική και η γενική κατάσταση της χαρακτηρίζεται σταθερή. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει διαφεύγει τον κίνδυνο και παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Η 67χρονη εφοριακός νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη και παρουσιάζει σταδιακά μικρές βελτιώσεις. Η κατάσταση της είναι σοβαρή και η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όσον αφορά τον 56χρονο άνδρα νοσηλεύεται, επίσης, με μηχανική υποστήριξη στη Β' μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει υποβληθεί σε σοβαρές νευροχειρουργικές επεμβάσεις και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη λόγω των βαρύτατων βλαβών στον εγκέφαλο, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Σάλος με το βίντεο της επίθεσης στη ΔΟΥ

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Ιωάννης Ποδιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, προχώρησε σε όλες τις ενέργειες ώστε να κατέβει, από το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα ήρθε σε επαφή με την αστυνομία, την εισαγγελία και την ΕΣΗΕΑ.

Ενοχλημένοι, με τη δημοσίευση, μεταξύ άλλων και συγγενείς των τραυματιών, που του τηλεφώνησαν διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας να πληροφορηθούν πως διέρρευσε το συγκεκριμένο οπτικοακουστικο υλικό. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής πως διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο και αναμένεται να διερευνηθεί.

Ανατριχιαστικές εικόνες στην εφορία

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο δράστης μπαίνει με απόλυτη ψυχραιμία σε ένα από τα γραφεία και αρχικά επιτίθεται σε έναν άνδρα και στη συνέχεια στις δύο γυναίκες. Όλοι είναι εργαζόμενοι στην εφορία Κοζάνης. Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά η επίθεση αρχικά στον 56χρονο, στον οποίο επέφερε τρία χτυπήματα, ενώ αμέσως μετά επιτέθηκε στην πρώτη από τις δύο γυναίκες που βρέθηκε μπροστά του.

Η τρίτη υπάλληλος τρομοκρατημένη προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά λόγω του πανικού της σκοντάφτει σε γραφεία και καρέκλες, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος και ο 45χρονος δράστης να την χτυπήσει με το τσεκούρι στην πλάτη.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, 17:20