Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια από την ημέρα που το zougla αποκάλυψε την ύπαρξη μιας τοξική βόμβας μέσα στο δάσος και συγκεκριμένα στη θέση Κιάφα Κιουρίλιτ του δήμου Φυλήςγια να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής ώστε να αποφασίσουν αφενός την απομάκρυνση του επιβλαβούς υλικού αφετέρου την αποκατάσταση μέσω των απαραίτητων εργασιών του περιβάλλοντος στο σημείο όπου για πολλά χρόνια συντελείτο ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της δικαιοσύνης ήταν άμεση η αυτεπάγγελτη επέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά τις αποκαλύψεις μας, με την εντολή να διευθυνθεί σε βάθος η υπόθεση. Την εισαγγελική έρευνα ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος κα. Πετρούλα Μακρή. Λινκ : https://www.zougla.gr/greece/article/isageliki-erevna-gia-tin-toksiki-limni-sti-fili

Ο αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος βοηθώντας την έρευνα του zougla στάθηκε αρωγός στην παροχή πληροφοριών ώστε να αποκαλυφθούν τόσο οι δράστες του περιβαλλοντικού εγκλήματος στην περιοχή του όσο και να λογοδοτήσουν ενώπιων της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φυλής τόνοι με το τοξικά απόβλητα αδειάζονταν στο σημείο, μολύνοντας το έδαφος και κατ’ επέκταση τον υδροφόρο ορίζοντα. Οι ασυνείδητοι φαίνεται να δρούσαν ανενόχλητοι λόγω ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και αυτό διευκόλυνε την παράνομη εναπόθεση τοξικών υλικών στο δυτικό μέρος του δήμου και εντός του παλαιού λατομείο εξόρισής χώματος του ΤΙΤΑΝ για πολλά χρόνια.

Σήμερα ο Σπύρος Μπρέμπος μέσω του zougla δηλώνει ότι η αποκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί,αναμένοντας την ουσιαστική παρέμβαση τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών όσο και του αναδόχου που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο με δαπάνη που έχει εγκριθεί από το «Πράσινο ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Φυλής ζητά την άμεση και ουσιαστική αποκατάσταση του περιβάλλοντος ώστε να προστατευθεί με κάθε τρόπο η δημόσια υγεία των κατοίκων αλλά και το φυσικό τοπίο της περιοχής

 

 

Βίντεο Σπύρος Μπρέμπος αντιδήμαρχος Φυλής

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης