Μία ξύλινη κολόνα. Ένας πεπαλαιωμένος μετασχηματιστής. Ένας ηλεκτρικός πίνακας χωρίς κάλυμμα και μέσα οι μαχαιρωτές ασφάλειες του μετασχηματιστή. Κάτω, στο έδαφος, τα ξερά χόρτα έχουν ξεπεράσει το ύψος του ενός μέτρου. Με τον παραμικρό σπινθήρα τα χόρτα αυτά θα πιάσουν φωτιά και η περιοχή θα λαμπαδιάσει. Και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα. Μέσα στον ακάλυπτο ηλεκτρικό πίνακα μία φωλιά κάποιου πτηνού. Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην Γορτυνία. Ναι στην περιοχή όπου η φωτιά κατακαίει τα δάση και τις περιουσίες των πολιτών απειλώντας ακόμη και τη ζωή τους. Στη Γορτυνία όπου η πυρκαγιά δεν λέει να καταλαγιάσει. Έ όχι λοιπόν. Δεν φταίει κάποιος ανώνυμος εμπρηστής. Ούτε κάποιος πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ούτε καν ο Θεός. Φταίει το γεγονός πώς αυτός ο τόπος ανέχεται ανίκανους κυβερνήτες και ανίκανες διοικήσεις. Φταίει η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός και η συλλογική άποψη των διοικούντων πώς η χώρα είναι φέουδο που προσφέρεται για την νομή του πλούτου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο Twitter του και συμπληρώνει σε ανάρτηση του στη Ζούγκλα:

 

Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από πυλώνα της ΔΕΗ στην περιοχή της ορεινής Γορτυνίας.

Καλό είναι στην περιοχή να δούμε πόσες ηλεκτροδοτήσεις έκανε ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυθαίρετα τα οποία ούτε ο μηχανικός που τα έφτιαξε υπογράφει.

Αυτή είναι η Ελλάδα των σουλτάνων.

Πριν από δύο εικοσιτετράωρα και πάλι ο φακός της Ζούγκλας απαθανατίζει την τριτοκοσμική κατάσταση του δικτύου σε όλη τη χώρα. Αυτή τη φορά ο μετασχηματιστής σπινθηρίζει μόνος του μέσα στο λιοπύρι. Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής ήταν τυχεροί. Αυτή την φορά. Την επόμενη;

Δείτε όλο το σχετικό ρεπορτάζ της Ζούγκλας για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με τις ευθύνες του πρωθυπουργού.

Τη Δευτέρα αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε με διάγγελμα (άλλο ένα) στην κοινωνία. Είναι ο πρωθυπουργός των διαγγελμάτων βλέπετε. Θα ανέμενε κανείς πώς ο κ. Μητσοτάκης θα είχε κάποια αίσθηση του μέτρου. Λάθος. Αφού κατέθεσε μία συγνώμη, η λεγόμενη και συγνώμη της υπεροψίας, επιβεβαίωσε πώς από τότε που εφευρέθηκε αυτή λέξη χάθηκε το φιλότιμο. Ήταν μία συγνώμη για τους τύπους και για να καταγραφεί από τα φίλια ΜΜΕ.

Στην συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στην Πολιτική Προστασία για να καταλήξει (;) στο ότι θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες.

Για μια στιγμή. Πώς δίνεις συγχαρητήρια στην αρμόδια υπηρεσία απαλλάσσοντας των ευθυνών τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και την επόμενη στιγμή δηλώνεις προσχηματικά πώς θα αποδοθούν ευθύνες. Σε ποιόν; Σε εκείνον που μόλις συνεχάρης;  

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεσπάσει στο Υπουργείο Άμυνας  το σκάνδαλο με την δυσμενή μετάθεση που εξελίχθηκε σε παραίτηση λόγω ευθιξίας δύο ανωτάτων αξιωματικών για να καταλήξει σε πλήρη υποχώρηση των πολιτικών προϊσταμένων. Κλαυσίγελος αλλά και προειδοποιητικά μηνύματα μίας επερχόμενης γενικής παρακμής και αποσύνθεσης. Μπροστά στο φιάσκο ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα. Όμως αύριο όταν σφίξουν τα πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους θα στραφούν για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Έτσι γίνεται πάντα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ με όλο το παρασκήνιο αυτής της θλιβερής ιστορίας.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και δεν σχολιάζονται από τα συστημικά ΜΜΕ επιβεβαιώνοντας την γνωστή ρήση. «Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης