Νέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι, κατατέθηκε σήμερα από τον αδελφό της 26χρονης κοπέλας που έσβησε στις 11 Σεπτεμβρίου, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αποτελώντας το 99ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς. Ο αδελφός της 26χρονης, Ιωάννης Χαρδαλούπας ο οποίος έχασε επίσης και την 56χρονη μητέρα του από τη καταστροφική φωτιά, στρέφεται κατά όσων ευθύνονται για τις τόσες ανθρώπινες ζωές που «έφυγαν» στις φλόγες και συγκεκριμένα κατά των:

1.Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών,
2. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής,
3. Ηλία Ψινάκη, Δημάρχου Μαραθώνος Αττικής,
4. Υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος Αττικής.
5. Αρμοδίων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

6. Αρμοδίων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, ζητά να διωχθεί οποιοδήποτε άλλος συνυπεύθυνος και συνυπαίτιος για τα τραγικά συμβάντα από την πυρκαγιά στις 23 και 24/7/2018 στην Ανατολική Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στη μήνυση ωστόσο ο κ. Χαρδαλούπας περιγράφει και την προσπάθειά του να μεταφέρει την αδελφή του σε εξειδικευμένο κέντρο στις ΗΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω της γραφειοκρατίας που εμπόδισε το ταξίδι αυτό το οποίο θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει, ίσως και να σώσει την 26χρονη.
Ο κ. Χαρδαλούπας αναφέρει στη μήνυσή του χαρακτηριστικά : «Μετά τον θάνατο της μητέρας μου, προσπάθησα να μεταφέρω την αδελφή μου στην Αμερική, για να εισαχθεί σε κάποιο ειδικότερο Νοσοκομείο. Λόγω, όμως, μεγάλης γραφειοκρατίας και ευθυνοφοβίας στη χώρα μας, δεν κατάφερα να εκδώσω νέα ταυτότητα και ούτε και διαβατήριο, διότι ήθελαν την ίδια, κάτι όμως που αδύνατο.
Σημειώνουμε ότι όλοι οι Αστυνομικοί, για τη μεταφορά της αδελφής μου στις ΗΠΑ μου φέρθηκαν πολύ καλά, ενώ αντιθέτως συνάντησα πολλά προβλήματα για την αποστολή των φωτογραφιών με τα τραύματα της αδελφής μου σε Νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Είχαν καεί όλα τα έγγραφα της με τα στοιχεία της (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.λπ.) και δεν μπορούσα να εκδώσω νέα ταυτότητα. Μου ζητούσαν πληρεξούσιο (!), αλλά και αυτό δεν μπορούσε να γίνει, διότι ήταν σε καταστολή. Δεν πρόλαβα, δυστυχώς, να ολοκληρώσω τη διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης, διότι την 11η Σεπτεμβρίου απεβίωσε και η αδελφή μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης