Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του μόλις 11 μηνών βρέφους από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα το πρωί της Κυριακής από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι γονείς του βρέφους, υπήκοοι Συρίας, διέμεναν σε διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Ζωγράφου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιατροδικαστής το μεσημέρι της Δευτέρας διαπίστωσε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο κορμάκι του μωρού. Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, που δείχνει με τραγικό τρόπο και την κόλαση μέσα στην οποία ζούσε τις ημέρες της σύντομης ζωής του. Ωστόσο, επειδή από τα ευρήματα στη σορό δεν προέκυψε η αιτία θανάτου, θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

«Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που συνέβη στο 11 μηνών βρέφος», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ιατροδικαστή.

Η εκδοχή της μητέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα στην κατάθεσή της έδωσε μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Η μητέρα λοιπόν φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή, κρατούνται και ανακρίνονται ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφός του, ο οποίος είχε επισκεφτεί την οικογένεια στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους σχετικά με τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους. Ενώ, νευρολόγος που παρακολουθούσε το παιδί, φέρεται να είπε ότι τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν είναι συμβατά με τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου που του δινόταν υπό τη μορφή υπόθετου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς στο κάδρο των ερευνών έρχεται να προστεθεί ότι κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, το δίδυμο αδερφάκι του άτυχου βρέφους και το μεγαλύτερο παιδί 2,5 ετών, δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης