Νύχτα μεγάλης έντασης ήταν η χθεσινή με αγνώστους να πραγματοποιούν επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Ειδικότερα, επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις 23:30, νεαροί επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

Νωρίτερα εχθές, υπήρξαν καταγγελίες στην αστυνομία για πυροβολισμούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Κάτοικοι της περιοχής, έκαναν λόγο για έναν άνδρα, γνωστό για τη συμμετοχή του σε κυκλώματα ναρκωτικών, ο οποίος πυροβόλησε αρκετές φορές κατά ατόμων αντίπαλης ομάδας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Παράλληλα, εκτεταμένες υλικές ζημιές και επεισόδια προκάλεσαν άγνωστοι στις 4.00 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Καισαριανή. Τα ΑΤΜ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και έσπασαν με πέτρες και ρόπαλα τις τζαμαρίες.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα αλλά να προκαλέσουν φθορές.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ομάδα ατόμων, εξήλθε από το ΑΠΘ και κινήθηκε προς τη στατική διμοιρία των ΜΑΤ, μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο, πετώντας βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απώθησαν τα άτομα προς την Πανεπιστημιούπολη. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης