Ντία Ζούρα: Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, 12:51
Ντία Ζούρα: Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα

Ο καταιγισμός καταγγελιών σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, που ξεκίνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου, συνεχίζεται με τη Ντία Ζούρα, η οποία αναφέρθηκε σε έναν σκηνοθέτη που την «ακούμπησε κάτω από τα ρούχα» και εκείνη τον κλώτσησε.

Όπως δήλωσε, το 2016 όταν ξεκίνησε μια νέα επαγγελματική συνεργασία στο θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης έδειξε να ενδιαφέρεται ερωτικά για εκείνη, όμως όταν η κα. Ζούρα δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που εκείνος είχε στο μυαλό του άσκησε λεκτική βία απέναντι της, ξεσπώντας και αποκαλώντας την άχρηστη, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, όπως η ίδια ανέφερε στην εκπομπή ΣΚ Παρέα του ΣΚΑΪ, την άγγιξε σε μια πρόβα. «Το έργο μας είχε σκηνή βιασμού οπότε νομίζω πως πάτησε εκεί και σε μια πρόβα, λίγο χάθηκε και με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα και κάπως έφυγε. Ήταν ακόμα ένα άτομο, μια γυναίκα, ο 3ο ηθοποιός της παράστασης. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι είχε γίνει».  

Όπως υπογράμμισε η κα. Ζούρα δεν έπεσε από τα σύννεφα καθώς είχαν ήδη συμβεί πολλά περιστατικά, ενώ δήλωσε πως πιστεύει ότι αυτός που την παρενόχλησε το έχει ξανακάνει.

Εξηγώντας το λόγο που βγήκε να μιλήσει η ίδια ανέφερε πως «νομίζω ότι μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας να είναι αγχωμένα και να σκέφτονται 2-3 φορές. Υπάρχει η σιωπή, υπάρχει ο φόβος, δεν υπάρχει στην ουσία καμία προστασία».

Ερωτηθείς αν νιώθει την ανάγκη να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος η κα. Ζούρα είπε «όχι, νιώθω την ανάγκη τώρα που γύρισε μια νέα σελίδα να γραφτούν κάποια πράγματα από την αρχή και αυτό που συμβαίνει με τη βία ιδιαίτερα προς τις γυναίκες και όχι μόνο πρέπει να σταματήσει. Μπορούμε οι γυναίκες να έχουμε μια φωνή».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, 12:51