Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Παρασκευή (24/3), σε περιοχή των Βορείων Προαστίων της Αττικής νεαρός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Δεν θα κρατήσει στα χέρια του για πολλές μέρες τα πράγματα. Θα δώσει τις “πάπιες” πολύ γρήγορα». Αυτή ήταν η πληροφορία που έφτασε στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και στη Δίωξη Ναρκωτικών και «ξεσκέπασε» τον νεαρό που διακινούσε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης στα Βόρεια Προάστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πεύκη, Μαρούσι και Νέο Ηράκλειο ήταν οι περιοχές όπου είχε «απλώσει τα πλοκάμια» του και δεν σταματούσε. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τον έβαλαν στο «στόχαστρο» τους καθώς η πληροφορία που είχαν έκανε λόγο για διακίνηση σε μικρό χρονικό διάστημα. Παραμονές της 25ης Μαρτίου αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να τον συλλάβουν ενώ είχαν βάσιμες υπόνοιες και για την «καβάτζα» του 28χρονου. Έτσι και έγινε… 

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τον ακινητοποίησαν στην οδό Κορίνθου στην Πεύκη και βρήκαν στην κατοχή του «τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 330 γραμμαρίων με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση». Λίγο αργότερα, πήγαν και στο σημείο όπου έκρυβε την κοκαΐνη και τις… «πάπιες». Ήταν σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην Πεύκη όπου πίσω από τις κλειστές πόρτες για κάθε αυτοκίνητο, ο νεαρός φυλούσε το πολύτιμο εμπόρευμα του, η άξια του οποίου μπορεί να έφτανε και το μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν:

  • Δέκα νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 7.641,2 γραμμαρίων, 
  • 308 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 31.595,5 γραμμαρίων, 
  • πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 7.313,2 γραμμαρίων, 
  • πλαστικό δοχείο με άγνωστη χημική ουσία σε υγρή μορφή όγκου 10 λίτρων, 
  • ένα όχημα, 
  • 14.710 ευρώ, 
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
  • δύο κινητά τηλέφωνα, 
  • συσκευή πλαστικοποίησης,
  • ρολό περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης καθώς
  • και σημειωματάριο ιδιόχειρων σημειώσεων. 


Οι συσκευασίες της κάνναβης είχαν πάνω τους κολλημένο ένα λογότυπο με μια «πάπια» και οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών θα ερευνήσουν την πηγή που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο νεαρος ήταν τελείως άγνωστος στις διωκτικές αρχές καθώς είχε «καθαρό» ποινικό μητρώο. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ψάχνουν να βρουν άτομα που δεν έχουν ξαναπασχολήσει την αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, τους εμπιστεύονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ώστε να τις πουλήσουν. Μην φανταστεί βέβαια κανείς ότι από την πρώτη φορά, το κύκλωμα εμπιστεύεται τέτοια μεγάλη ποσότητα. Έχουν υπάρξει και άλλες καθώς τα λεφτά που διακυβεύονται είναι πάρα πολλά» λέει αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών με μεγάλη εμπειρία. Αυτό αποδεικνύεται και από το σημειωματάριο που βρέθηκε καθώς υπήρχαν σημειώσεις και για άλλες ποσότητες ναρκωτικών.  

Ο 28χρονος με τα επτά κιλά κοκαΐνης και τα περισσότερα από τα 40 κιλά κάνναβης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης