Σε απόλυτα δραματικούς τόνους, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως βρισκόμαστε, τουλάχιστον για την Θεσσαλονίκη, κοντά στην κόλαση που έζησε η Ιταλία τον προηγούμενο χειμώνα από τον Covid-19.

Μάλιστα για να μην αφήσει αμφιβολία όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης, τόνισε αρκετές φορές ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι λέει και πως είναι γνωστό, ότι ως άνθρωπος και γιατρός χαρακτηρίζεται από ψύχραιμες και λογικές απόψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δραματική αυτή διαπίστωση συνόδευσε η έκκληση σε γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, ακόμη και ειδικευόμενων, ώστε να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν μάχη ενάντια στον κορωνοϊό έχοντας ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, την ίδια έκκληση για ιατρικό προσωπικό απηύθυνε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσπαθώντας να πείσει τους γιατρούς συναδέλφους του -καθότι και ο ίδιος γιατρός- να συνδράμουν στην επείγουσα ανάγκη των νοσοκομείων για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μήπως θα έπρεπε ο γιατρός υπουργός Υγείας καθώς και οι γιατροί βουλευτές, να βάλουν τις ιατρικές ποδιές τους και να συνδράμουν εν τοις πράγμασι στην εθνική μάχη εναντίον της πανδημίας, δίνοντας το καλό παράδειγμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός θα ήταν ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους για την ανάγκη συστράτευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην θανατηφόρα πανδημία.

Όταν με το καλό τελειώσει αυτός ο υγειονομικός συναγερμός και η κοινωνία επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να συζητήσουν τι έπρεπε να είχε γίνει, τι δεν έγινε και ποιοι ευθύνονται. 

K.Σφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης