Ο «εκσυγχρονισμός» της μαρίνας Βουλιαγμένης είναι ένα θέμα που προκαλεί την οργή των πολιτών εδώ και χρόνια, ενώ τον περασμένο Απρίλιο πυροδότησε μια νέα σειρά από αντιδράσεις όταν εγκρίθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τεχνική περιβαλλοντική μελέτη εργοταξιακών χώρων και εγκαταστάσεων για την «υποστήριξη των εργασιών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού» της περιοχής.

Λίγους μήνες αργότερα, βλέπουμε το αποτέλεσμα των προαναφερόμενων εξελίξεων, που επιβεβαιώνουν τους φόβους των πολιτών περί περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς πλέον ο όρμος της Βουλιαγμένης έχει μετατραπεί σε λασπότοπο από τα έργα που πραγματοποιούνται για την επέκταση της μαρίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του Δήμου Bούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης για την κατάσταση:

Σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Αρχή με γνώμονα την διαφύλαξη της εικόνας του υδάτινου στοιχείου του Όρμου της Βουλιαγμένης, ζήτησε την εκ νέου ΔΙΑΚΟΠΗ των λιμενικών εργασιών στην υπό κατασκευή μαρίνα, έως ότου η εργοληπτική εταιρία τοποθετήσει τις επιπλέον υδατοκουρτίνες που απομονώνουν πληρέστερα το σημείο προς αποφυγή διαφυγής θολερότητες σε περιοχές του Όρμου της Βουλιαγμενης εγγύς της περιοχής του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκεκριμένη Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών Όρων ΣΜΠΕ περιελάμβανε ως υποχρεωτική ΜΟΝΟ τη βορειοανατολική υδατοκουρτίνα προς τον ΝΟΒ μήκους 240 μέτρων η οποία και τοποθετήθηκε πριν την έναρξη των έργων.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δημου στην αρχή των λιμενικών έργων τον Ιούνιο, εκτιμώντας ό,τι ίσως χρειαστεί έξτρα προστατευτικό φράγμα για να αντιμετωπιστεί ο νότιος και νοτιοδυτικός άνεμος, ζήτησε επιπλέον 750 μέτρα υδατοκουρτίνας έτσι ώστε να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο της περιοχής του έργου. Η τοποθέτηση τμήματος αυτού εκκρεμεί (και επέτρεψε το περασμένο Σάββατο σε συνδιασμό με ισχυρό νότιο άνεμο, να “προχωρήσει” η θολερότητα εκτός λιμενολεκάνης) για το οποίο ζητήθηκε έγκριση της εταιρίας Αστήρ Μαρινα από τις 21 Ιουλίου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό ενέκρινε και έβγαλε την απαιτούμενη Navtex για την πόντιση του μόλις την προηγούμενη Παρασκευή!

Τις επόμενες ημέρες που θα ολοκληρωθεί η πόντιση του υπόλοιπου υδατοφραγματος θα ξεκινήσουν εκ νέου οι λιμενικές εργασίες. — στην τοποθεσία Μαρινα Βουλιαγμενης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης