Οκτώ άντρες ξένης καταγωγής συνελήφθησαν στην περιοχή της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση δικτύων παράνομης προώθησης μεταναστών, καθώς και την δράση 2.2 του κύκλου πολιτικής EMPACT όπου ηγείται η Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν: Ένας άντρας ξένης καταγωγής επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών, κατηγορούμενος ως ηγετικό μέλος κυκλώματος που συντόνιζε και διοργάνωνε παράνομες προωθήσεις μεταναστών, καθώς και ως διαχειριστής άτυπου συστήματος συναλλαγών HAWALA. Ένας άντρας ξένης καταγωγής για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς. Τέλος συνελήφθησαν δύο ακόμη  άτομα ξένης καταγωγής επειδή δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε αστυνομική και δικαστική συνεργασία και κατόπιν σχετικής έγκρισης ευρωπαϊκών εντολών έρευνας από το ειδικό ανακριτικό τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών του Εφετείου Αθηνών, αποφασίστηκε η διενέργεια κοινής ημέρας δράσης στην Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία, στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης