Στο νομό όπου βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, ένας ιερός τόπος και παράλληλα ένα σπουδαίο κέντρο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού για χιλιετίες, πλέον δεν θα υφίσταται κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα.

Οι δυο μεγάλες παύλες μπροστά από τα τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας, όπως δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ, απόφαση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, οριστικοποιούν πλέον ότι ο νομός Ηλείας θα είναι ο μοναδικός σε όλη την χώρα χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αναμονή της έκδοσης του νέου μηχανογραφικού στο οποίο, όπως αναφέρει η εφ.«Πατρίς» , δεν θα συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας με την μεν Μουσειολογία να εντάσσεται στο Ιστορίας – Αρχαιολογίας που θα έχει 120 εισακτέους και την δε, Γεωπονία σε αυτό της Φυτικής Παραγωγής στο Αγρίνιο που θα έχει 90 εισακτέους αλλά και του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως λογικά ή την ερχόμενη Τετάρτη ή την ερχόμενη Πέμπτη αφού βρίσκεται ήδη στα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως δεν προβλέπεται καμία άλλη συγχώνευση ή κατάργηση τμήματος ενόψει του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 παρά μόνο οι δυο που αφορούν την Ηλεία και οι όποιες αλλαγές προορίζονται από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκάζει τους φοιτητές της Ηλείας να δώσουν την εξεταστική του Ιουνίου σε Πύργο και Αμαλιάδα και αυτή του Σεπτεμβρίου σε Πάτρα και Αγρίνιο αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος), από 77.415 πέρσι, δηλαδή 9.021 θέσεις λιγότερες από πέρσι.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης